L’Ajuntament de Nules adquereix 25 dispositius digitals per a alumnes en risc d’exclusió

719

Aquestes tauletes se sumen a les 48 que facilita la Conselleria d’Educació, tot i que no són suficient per a tot l’alumnat

Actualitat Diària

Nules ha començat hui el repartiment de dispositius digitals per a l’alumnat considerat en risc d’exclusió per a que puguen seguir amb les classes telemàtiques que s’estan portant a terme en el període de confinament. En aquest sentit, ha adquirit un total de 25 tauletes que se sumen a les 48 que facilita la Conselleria d’Educació, “els dispositius de la Conselleria no són suficients per a tot l’alumnat vulnerable, de manera que el tècnic d’educació i responsable de l’EPA ha consultat als centres educatius locals les seues necessitats i s’ha confirmat que hi havia 25 casos no coberts per les tauletes facilitades. La regidoria d’Educació ha pres aquesta mesura per a dotar de dispositius de treball a la totalitat de l’alumnat en risc d’exclusió de la nostra localitat”, explica la regidora d’Educació Rosa Ventura.

L’alumnat beneficiari d’aquesta actuació presenta uns condicionants comuns: dificultats socioeconòmiques, té risc de perdre el final de curs per estar desconnectat del curs telemàtic, ha manifestat problemes de comunicació amb l’equip docent durant les quatre setmanes lectives en confinament, o són alumnes que han estat rendint amb les classes presencials i no tenen recursos.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’empresa local BEEP que ha facilitat els dispositius a preu de cost. L’Ajuntament cedirà les tauletes tàctils amb dades de connexió en règim de préstec per un termini de dos mesos.

Des de la regidoria d’Educació s’assenyala que “estem fent un esforç per a ajudar tant als docents com a les famílies a gestionar el millor possible la continuïtat de les classes a distància en la mateixa línia que ho fan el Ministeri d’Educació i la Conselleria d’Educació al dotar de tauletes tàctils a les famílies amb menys recursos. Som conscients de les enormes dificultats que cadascú dels sectors de la comunitat educativa està tenint per a afrontar aquesta situació”.

Cal recordar que des de la Conselleria d’Educació s’ha pres mesures mitjançant el Pla Mulan per a que tot el professorat dispose de les eines necessàries per a mantindre una comunicació fluida amb les famílies i l’alumnat. I s’ha facilitat dispositius digitals a l’alumnat dels darrers cursos de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, que no té accés a les TIC.

Per altra banda, des de la regidoria de Polítiques Inclusives s’està en contacte permanent, mitjançant dos educadores socials, amb l’IES Gilabert de Centelles i els centres educatius de Primària per a fer un seguiment del repartiment d’aquestes tauletes i conéixer de primera mà si hi ha algú menor que no l’està rebent; al mateix temps aquestes professionals estan imprimint i portant als domicilis particulars les tasques educatives i subministrant material educatiu a l’alumnat que ho necessite.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací