Més de la meitat de les pimes valencianes no podrà mantenir l’ocupació dins de sis mesos per la crisi del coronavirus

531

Actualitat Diària

Més del 52% de les petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana considera que no podrà mantenir l’ocupació dins de 6 mesos i només el 40% creu que el podrà fer després de dotze mesos. Aquesta és una de les principals conclusions que s’extreuen del baròmetre d’opinió fet públic ahir per CEPYME i en el qual han participat més de 350 empreses de la Comunitat.

El 84% de les pimes creu que si aquesta crisi es prolonga en el temps estaria en risc la supervivència de la seva empresa i el 75% qualifica de negatives o molt negatives les mesures adoptades pel Govern en relació amb la crisi pel COVID19.
La falta de demanda, el tancament per obligació legal, la impossibilitat de dur a terme l’activitat i la falta de subministraments, han estat, per aquest ordre, les principals causes de la reducció del volum d’ingressos per part de les empreses. A més, les pimes de la Comunitat mostren la seva preocupació per la falta de liquiditat, l’increment de la morositat i la probable pèrdua de clients.

Un 46% calcula que per a poder tirar endavant necessitaran una injecció de liquiditat per valor d’entre un 10% i un 20% del seu volum de facturació anual i un 33% estimen que fins i tot superarà el 20% del volum de facturació. Davant la falta de liquiditat, el 51% de les pimes han sol·licitat finançament amb aval de l’Estat, però el 27% assegura no haver-la aconseguit i un 47% declara que la tramitació ha estat complicada.
Preguntades per les mesures que consideren que l’Executiu hauria d’aprovar per a poder sortir de la crisi, les pimes citen com més importants les següents: la suspensió d’obligacions tributàries i cotitzacions socials de les empreses i autònoms fins al 31 d’octubre (65%); l’aprovació d’ajudes econòmiques directes a les pimes (59%); la reducció de cotitzacions a la seguretat social (57%) i la reducció de la càrrega impositiva a les empreses (55%).

Fer costat a les pimes, dotar-les de la liquiditat necessària per a assegurar la seva supervivència i acompanyar-les en el camí per a superar la crisi econòmica generada pel coronavirus, és imprescindible per a, passada l’alerta sanitària, crear riquesa i ocupació, suportar els costos socials i contribuir amb els seus impostos a la recuperació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací