Turisme prepara de manera telemàtica un pla per a adaptar els serveis als requisits de Qualitur

659

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha impulsat un pla de contingències per COVID-19 per al programa de qualitat de l’oferta turística Qualitur Club.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha assenyalat que “la crisi sanitària ha condicionat la nostra manera de treballar i, per això, hem adaptat el nostre treball telemàticament per a planificar i qualificar la nostra oferta turística per a quan l’activitat es reprengui”, ja que “hem d’estar preparats per a reorientar i adequar els serveis turístics a les noves demandes”.

Per això, des de Turisme Comunitat Valenciana s’estan adequant els diferents programes de treball i, en concret, s’ha impulsat un pla de contingències per al programa Qualitur Club.

Aquest pla de contingències està liderat i coordinat per Turisme CV, en coordinació amb, entre altres, l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i la Secretaria d’Estat de Turisme i dirigit als serveis que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat universal. Contempla diversos eixos: formatiu, d’assistència i certificació, promocional i de comunicació.

Així, per a l’eix formatiu, Turisme Comunitat Valenciana desenvoluparà, igual que en el programa del Sicted, diferents píndoles formatives de 45 minuts cadascuna, centrades, entre altres aspectes, en ajudes econòmiques i financeres per a empreses i autònoms; guanyar visibilitat online (fer una web, una campanya, etc.) o claus per a millorar el posicionament. El canal de comunicació serà a través de Turisme Comunitat Valenciana, que facilitarà tota la informació a través del canal www.qualitur.gva.es.

Respecte a l’assistència, en el marc de l’acord de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i el ICTE entorn del pilotatge de la norma de museus, es contempla avançar online amb aquells museus que així ho desitgin. Cal assenyalar que la Comunitat Valenciana ha estat pionera a nivell nacional a emprendre el procés d’implantació de la norma nacional UNEIX 302002 per a museus i col·leccions museístiques.

Amb l’eix promocional s’adaptarà la campanya dels serveis turístics ‘Q’ de la Comunitat per a incentivar el consum d’aquests entre la demanda autonòmica i nacional, en primera instància. Aquesta actuació també es realitzarà en el marc de col·laboració entre Turisme CV i el ICTE.

El pla de contingència del ICTE, creat per a fer costat a les empreses, serveis i recursos certificats amb la marca Qualitat Turística.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací