Turisme i Educació s’alien per a impulsar la Formació Professional en l’àmbit turístic

471

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler, han signat en el Centri de Turisme de Dénia (CdT) un acord de cooperació per a promocionar la Formació Professional en l’àmbit turístic.

Francesc Colomer ha ressaltat que “avui s’inicia una etapa de més coordinació i compenetració per a servir millor a la societat i reforçar el capital humà com a valor fonamental del nostre sector”.

El titular de Turisme ha assenyalat que “qualificar a les persones del sector turístic és una obligació absoluta, i continuar avançant i vertebrat compartint compromisos i neurones és part d’aquest acord”.

Segons Colomer, “el turisme ressorgirà en aquest món postcovid amb noves exigències dels mercats per a les quals hem d’estar preparats i avui fem un pas en aquesta direcció” i ha recordat que “no podem competir en preus ni rebaixant exigències de sostenibilitat, sinó incrementant la qualitat també de les persones”.

Per part seva, el secretari autonòmic d’Educació ha destacat que “la formació és imprescindible en tots els àmbits i en diverses etapes de la vida” i que “si volem una oferta basada en la qualitat professional i en la innovació, hem de mirar sempre cap a l’educació”.

Així mateix, Soler ha assegurat que “es tracta d’analitzar les demandes del sector i que forma la formació professional pot respondre a això”, al mateix temps que ha manifestat que “estem en un moment de reptes importants als quals hem de donar resposta comptant amb tots els recursos de l’Administració, per això aquests acords ens ajuden a millorar i superar aquests reptes compartits”.

En aquest acte també han participat el director general de Turisme, Herick Campos; el director general d’FP i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia; l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; la responsable de Turisme de l’Ajuntament de Dénia, Pepa Cardona, i responsables de formació de la Xarxa CdT de Turisme Comunitat Valenciana.

Acord entre Educació i Turisme

L’acord subscrit pretén organitzar i desenvolupar conjuntament accions d’interès mutu per a impulsar la Formació Professional de la branca d’Hostaleria i Turisme.

Entre els objectius està compartir instal·lacions i equipaments per a maximitzar els recursos formatius existents en matèria d’hostaleria i turisme, a més d’incrementar l’alumnat que cursa els cicles formatius d’aquesta família professional.

Una altra de les finalitats del conveni és la vinculació del teixit empresarial turístic amb la Formació Professional per a potenciar la relació del professorat d’FP amb les empreses del sector i afavorir la transferència de coneixements, així com fomentar la formació dels treballadors i les treballadores del sector turístic i la inserció laboral de persones a l’hostaleria i el turisme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací