Turisme publica el procediment per a l’ús dels hotels refugi per a turistes en aïllament domiciliari

618

Ha contractat dos establiments a la província d’Alacant i de València per a tots aquells turistes que per la COVID-19 hagen d’allargar la seua estada

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat el procediment per a l’ús dels establiments contractats per la Generalitat per al servei d’allotjament per a turistes que han de realitzar l’aïllament domiciliari en la Comunitat Valenciana. Aquest procediment d’ús dels hotels refugie contractats per Turisme CV s’ha redactat en castellà, anglés, francés i alemany per a facilitar la comprensió als i les turistes que necessiten realitzar l’aïllament domiciliari en la Comunitat.

Segons recull aquest procediment, s’ha d’informar turistes que vagen a fer ús dels serveis dels hotels refugie, de les indicacions del Ministeri de Sanitat, tant des de l’allotjament contractat prèviament com des del esteblecimiento on es realitzarà l’aïllament.

Turisme Comunitat Valenciana ha contractat dos establiments per a donar cobertura gratuïta a tots aquells turistes que, davant sospites o confirmacions de COVID-19, hagen d’allargar la seua estada i romandre en la Comunitat Valenciana. Un dels allotjaments està situat a Benidorm per a la prestació del servei a turistes allotjats a la província d’Alacant i un altre situat a València per als allotjats a les províncies de València i Castelló.

Els allotjaments que podran sol·licitar l’ús d’aquests hotels refugie han d’estar inscrits en el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana i el podran sol·licitar per als següents casos:

· Quan tinguen allotjat a un o una turista que haja sigut diagnosticat amb COVID-19 i es puga realitzar el seu trasllat

· Per a un client que comptara amb contracte per a allotjar-se en aqueix allotjament i haja sigut diagnosticat amb COVID-19 en els aeroports de la Comunitat Valenciana, en algun dels seus ports o en un altre node de comunicació de la Comunitat

· Per a les persones acompanyants cuidadores de turistes diagnosticades amb COVID-19

· Per a contactes directes d’un cas diagnosticat amb COVID-19 i que estigueren també allotjats prèviament o tingueren un contracte amb aqueix allotjament i hagen de realitzar l’aïllament.

Cal assenyalar que serà d’obligat compliment per totes les parts el contemplat en la ‘Guia d’actuació en allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana davant la detecció de clients amb símptomes compatibles amb la COVID-19’ publicada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Així, el trasllat serà acordat i organitzat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d’acord amb els seus procediments, llevat que client compte amb una assegurança que el cobrisca.

A més, quan el trasllat es produïsca abans de la finalització del contracte, només serà obligatori per al client en el cas que se li haja informat prèviament en la seua reserva o en el seu registre en l’establiment d’aquesta possibilitat.

No podran sol·licitar l’ús dels hotels refugie els allotjaments turístics que compten ells mateixos, o el turista que ha de fer l’aïllament, amb assegurances que contemplen les despeses derivades de l’estada de clients asimptomàtics o lleus en centres sanitaris privats o en altres establiments per a realitzar l’aïllament domiciliari on puguen passar el període de quarantena indicat.

Així, en el cas en el qual contemple l’assegurança les despeses d’estada en un establiment per a fer l’aïllament i no tinguera cap establiment per a fer-lo, podrà fer ús de l’establiment contractat per TCV, però se li requerirà a l’assegurança l’abonament de les despeses.

Procés de sol·licitud de l’allotjament

Una vegada es compleix els establit per a sol·licitar el servei dels hotels refugi, l’allotjament dirà el número de l’establiment corresponent segons la província per a sol·licitar l’ús de les habitacions. Després de comprovar la disponibilitat, haurà de remetre un email per a la formalització de la reserva amb les dades personals dels turistes i la condició per la qual se li trasllada (positiu, cuidador, contacte directe, etc).

Una vegada la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública haja organitzat el trasllat, l’allotjament del client remetrà un correu electrònic a l’establiment confirmant l’ús i l’acord de la Conselleria.

Cal recordar que l’establiment contractat per Turisme Comunitat valenciana no tindrà cap cost ni per a l’allotjament que sol·licita l’ús, ni per al turista traslladat, llevat que comptaren amb una assegurança que cobrira aquest servei, i en aquest cas el cost l’abonaria l’assegurança.

280.000 euros per a la contractació dels hotels refugi

Turisme va anunciar a principis d’agost la contractació de serveis d’allotjament per a aquells turistes que hagen de realitzar aïllament domiciliari en la Comunitat valenciana davant sospites o confirmacions de COVID-19. En concret, Turisme ha invertit 280.000 euros en la contractació de dos establiments, un per a la prestació del servei a turistes allotjats a la província d’Alacant i un altre per als allotjats a València i Castelló.

Aquesta iniciativa impulsada per Turisme CV ha estat coordinada amb les organitzacions empresarials d’allotjament turístic (Hosbec, CET-CV, APHA, APTUR i Federació de càmpings de la CV).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací