Turisme estudia amb altres autonomies com recuperar el programa de viatges de l’Imserso

536

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat que, de cara a la incertesa de la reactivació del programa del Imserso la pròxima tardor i de quins seran les seves condicions, el seu departament, al costat de Hosbec i les patronals afectades, han promogut la creació d’una línia de treball conjunta entre el sector turístic i les comunitats autònomes amb major pes en el programa.

Segons Colomer, “volem impulsar una estratègia per a continuar insistint al Govern, tant a través de contactes institucionals i del sector, com a través d’iniciatives parlamentàries, en la necessitat que reprengui i acordi les condicions del Imserso”.

El secretari autonòmic de Turisme ha exigit “una solució de continuïtat immediata per al programa” i “mantenir la interlocució i sostenir la reivindicació del sector, per a refer les condicions actuals del Imserso” que, al seu parer, “estan desfasades en aquests moments i no donen resposta a les necessitats del sector”.

Per a Francesc Colomer, “és important traçar un full de ruta conjunt i establir un diàleg amb l’Estat per a no demorar això més en el temps” i així “sumar forces i voluntats perquè això sigui possible”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions després d’una trobada de treball que ha convocat el seu departament en el qual han participat representants de les tres comunitats autònomes amb més pes en el programa: Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana.

Així, han estat presents en aquesta trobada ‘en línia’ el director general de Turisme, Herick Campos; el secretari general de Turisme d’Andalusia, Manuel Muñoz, l’assessor del vicepresident andalús Antonio Galisteo; el secretari de la Federació Andalusa d’Hotels, Rafael Barba; el director general de Turisme de Catalunya, Octavi Bono; el president de la Comissió Imserso Cehat, Eduard Farriol i la secretària general de Hosbec, Nuria Montes.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat posar en comú la situació en la qual es troben les diferents comunitats autònomes davant la incertesa sobre la reactivació del programa Imserso la pròxima tardor.

Per al secretari autonòmic, “el Imserso és un programa fonamental per a la recuperació del sector, però no en aquestes condicions” i ha posat l’accent que “és important traslladar al Govern aquesta idea i les peticions del sector i de les comunitats autònomes”.

El titular de Turisme ha qualificat el programa com a “beneficiós i necessari per a recuperar la demanda i el dinamisme del sector”.

Condicions renovades adaptades a les circumstàncies

Les persones assistents a aquesta trobada han remarcat la necessitat d’aclarir i posar en marxa al més aviat possible aquest programa, per a revitalitzar-lo i adaptar-lo a aquests temps i necessitats. Així mateix, han insistit en la necessitat de posar en marxa unes condicions renovades adaptades a les actuals circumstàncies.

Així mateix, han volgut destacar el treball que han anat realitzant des del sector turístic en els últims mesos per a incidir en aquestes necessitats.

Segons Colomer “el mes de juny és bastant probable que els majors de 60 estiguin vacunats i en condicions de reprendre els viatges” i, al seu judici, “es podria haver reprès i avançat aquest programa, donades les circumstàncies i la crisi viscuda pel sector en els últims mesos”.

Cal recordar que la secretaria autonòmica de Turisme ha emès en els últims mesos diverses cartes a l’actual director del Imserso per a insistir en aquest tema, així com en la necessitat de posar en marxa un grup de treball amb el sector per a actualitzar i reformular el programa.

Ampliar places i la seva estructura econòmica

Cal recordar que el sector turístic de la Comunitat Valenciana no està d’acord que es pretenguin replicar els plecs anteriors perquè considera que, donades les circumstàncies, “és més necessari que mai revisar el programa i ampliar les places i la seva estructura econòmica”.

A més, el sector ha assenyalat que, segons la informació disponible, podrien licitar en aquestes condicions actuals per als pròxims quatre anys, sense haver reformat i modernitzat les condicions.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací