Redueixen la jornada lectiva del professorat per a dedicar més temps a tasques de coordinació

626

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat el decret pel qual es fixa la jornada lectiva del personal docent en centres públics, de manera que es redueix l’horari lectiu perquè el professorat disposi de més temps per a dedicar a tasques de coordinació entre equips docents i a la preparació didàctica per a l’alumnat.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que “el decret estableix per al pròxim curs una jornada de 23 hores setmanals per al cos de mestres en Infantil i Primària i de 18 hores per al professorat de la resta d’ensenyaments”.

Oltra ha destacat també que el decret inclou, com a novetat, la valoració conjunta dels germans i germanes de part múltiple “per a garantir que vagin al mateix centre educatiu”, de manera que “ja no pugui ocórrer que pugui assignar-se un centre educatiu diferent a cada germà amb la impossibilitat de conciliació que això genera a les famílies”.

Així mateix, el decret també estableix el número màxim d’alumnat per aula, unitat o professorat en els centres públics i concertats no universitaris, d’acord amb el que s’estableixi en la normativa bàsica.

D’aquesta manera, les aules comptaran amb un màxim de 8 nens i nenes menors d’un any; 13 en classes d’1 a 3 anys; 20 en les de 2 a 3 anys; i 25, 30 i 35 en Primària, Secundària o Batxillerat, respectivament. El Batxillerat nocturn, semipresencial o a distància, comptarà amb 45 alumnes i alumnes.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta ha volgut agrair, “una vegada més”, a tota la comunitat educativa “l’esforç ingent que han fet i fan per a poder mantenir l’atenció educativa més adequada en una situació tan complexa com la que ha provocat aquesta pandèmia de la COVID-19”.

En aquest sentit, Oltra ha remarcdo que “s’ha treballat de manera conjunta i posant en primer pla, des de l’inici de la pandèmia, les necessitats educatives i formatives de l’alumnat en un context de centres segurs i saludables”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací