Turisme destaca que les empreses turístiques valencianes a Fitur creixeran en 2020 un 40%

677

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat les novetats de la presència de la Comunitat Valenciana en la pròxima edició de Fitur 2020, que tindrà lloc en el recinte de IFEMA a Madrid del 22 al 26 de gener.

Francesc Colomer ha destacat que “enguany tornem a Fitur amb el mateix objectiu que en les últimes edicions, que és incrementar la presència de professionals, donant protagonisme a les empreses i als productes experiencials”.

El responsable de Turisme ha subratllat “l’increment d’empreses en aquesta nova edició, que augmenten un 40% respecte a l’edició de 2019, sobretot en la zona dedicada a productes experiencials de l’estand” i ha ressaltat que l’essència de la fira “és un espai per a comprar i vendre, on el veritablement important és el biaix professional”.

En concret, en aquesta edició participaran un total de 282 empreses, 56 empreses i associacions amb taules identificades en la zona d’empreses i 160 en la zona expositiva de producte, dividida en quatre blocs diferenciats (Mediterrani Cultural: 47 empreses; Mediterrani Gastronòmic: 21 empreses; Mediterrani Natural: 45 empreses, i Mediterrani Actiu: 47 empreses).

Colomer ha ressaltat que Fitur “és la primera cita destacada de l’any per al sector turístic espanyol i valencià, encara que no és la primera fira de l’any a la qual assistim”, al mateix temps que ha explicat que “des de Turisme hem previst, a més de Fitur, un intens calendari promocional en els principals mercats internacionals per a mostrar la nostra oferta turística”.

En aquest sentit, Colomer ha anunciat que, “durant 2020, tenim previst assistir a 43 fires i esdeveniments promocionals”, i ha assenyalat que “abans de la celebració de Fitur, ja hem participat en altres certàmens com Madrid Fusion o les fires que comencen a Holanda (Vakantiebeurs), Àustria (Mess) i a Finlàndia (Matka)”.

Així ,s’han previst activitats en 13 mercats diferents: Espanya, Holanda, Àustria, Finlàndia, Irlanda, Suïssa, Bèlgica, Alemanya, Rússia, Regne Unit, Suècia, Itàlia i França.

Colomer ha assenyalat que “a més, en 2020 Turisme continuarà en la seua aposta per la diversificació de l’oferta i per la promoció en fires i certamenes especialitzats per productes, com el gastronòmic, golf, actiu i esportiu, cicloturisme, senderisme, busseig, MICE, orinitológico, ecoturisme, música, o el Premium”.

Així mateix, “Turisme Comunitat Valenciana ha planificat més 250 accions internacionals en col·laboració amb Turespaña, entre les quals destaquen viatges de premsa, presentacions a agents, accions en xarxes socials, viatges de influencers, famtrips d’operadors turístics o jornades inverses i directes en més de 30 mercats”.

El secretari autonòmic de Turisme ha apuntat que “tenim com a prioritat donar protagonisme als diferents productes i experiències que ofereix la Comunitat” i ha afegit que “el nostre objectiu és assistir a les fires de turisme com és Fitur per a fer negoci, mostrar la nostra oferta, atraure visitants i nous mercats a la nostra destinació”.

També ha explicat que “estarem en cinc espais diferents en Fitur 2020, on mostrarem l’oferta turística sota el nostre claim Mediterrani en Viu”.

Colomer ha assenyalat que “els diversos espais i, especialment, l’estand principal, estan concebuts per a servir com a espais de treball a empreses i entitats del sector turístic de la Comunitat, amb una de les tres grans illes dedicada en la seua integritat a una zona de negocis per a empreses i professionals del sector turístic valencià”.

En aquesta línia, ha explicat que “pretenem que l’estand siga un espai al servei del sector turístic, d’acord en altres grans certàmens turístics internacionals, en els quals també participa Turisme Comunitat Valenciana, com la World Travel Market, ITB, IMEX o IBTM World”.

Respecte a les novetats en aquesta edició, Francesc Colomer ha ressaltat que “realitzarem durant la fira, per primera vegada, presentacions d’empreses amb producte experiencial de 6 minuts de duració cadascuna, a la qual s’han sumat 24 empreses adherides a CreaTurisme”.

A més, Colomer ha ressaltat que durant Fitur “es duran a terme en els diferents espais de Turisme més de 240 activitats, que van des de tallers, presentacions a les sales de premsa i en la plaça central o taules redones fins a actuacions de grups musicals, o showcooking, entre altres” i ha afegit que “tenim confirmades 20 reunions amb responsables de diferents OETs (Oficines Espanyoles de Turisme) durant la fira”.

Estand de la Comunitat Valenciana

En total, l’estand principal de la Comunitat Valenciana en Fitur, situat en la capçalera del pavelló 7 del recinte firal, comptarà amb un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes.

D’altra banda, es mantindran els espais en la zona de Fitur Gai LGTBI+ i Fitur Festivals, que comptaran amb 36 metres quadrats cadascun d’ells en el Pavelló 3.

A més, en la Comunitat Valenciana també compta amb un altre estand en la zona de Fitur Empreses, amb un estand de Invattur que se situarà en el pavelló 10 en una superfície de 20 metres quadrats. A això se sumarà Fitur Cinema, en el pavelló 2, amb dos espais modulars de 9 metres quadrats cadascun.

Característiques de l’estand

La creativitat de l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2020 s’inspira en la llum i el sol del Mediterrani, que intenta evocar mitjançant l’ús de grans imatges en sostre i parets que irradien d’un centre a manera de raigs de sol.

Les gràfiques seleccionades per a les imatges de l’estand reprodueixen textures i colors naturals mediterranis, amb elements com els ametlers en flor, les taronges o la lavanda.

La Comunitat Valenciana participa en Fitur amb un estand conjunt distribuït en tres illes diferenciades. En la primera d’elles s’integren les sis marques turístiques: València Turisme, Castelló Mediterrani, Benidorm, Turisme València, Alacant i Costa Blanca.

Al costat d’elles se situarà l’espai destinat al producte Festes, en el qual s’exposarà un monument de la Federació de Fogueres de Sant Joan, una Gaiata de l’Ajuntament de Castelló, així com espai tematizado per la Junta Central Fallera de València. A més, en aquesta edició, es mostrarà un monument commemoratiu de la Ruta del Greal.

El segon espai està destinat a productes i empreses. La zona d’empreses compta amb una zona central de treball en el qual està prevista la presència de 56 empreses i associacions.

Finalment, l’estand compta amb espais destinats a la comunicació, amb dues sales de premsa per a realitzar presentacions, tres cabines de ràdio, un espai per a l’atenció a mitjans de comunicació i una plaça central en la qual es recolliran les diferents presentacions sol·licitades per institucions, associacions i empreses.

A més, compta amb tres espais destinats a la gastronomia, com són el gastrobar, la zona de showcooking i una zona de tastos.

En aquesta edició, Turisme Comunitat Valenciana ha adjudicat el disseny, construcció i muntatge dels estands (Fitur CV, Fitur Gai, Fitur Festivals, Fitur Empreses) mitjançant concurs públic per procediment de contractació obert al qual es van presentar un total de 5 empreses, a l’empresa Alabés Muntatges i Realització S.L. per import total de 531.160 (iva exclòs), l’oferta econòmica més avantatjosa de totes les presentades.

A aquest contracte cal afegir els costos de l’espai i serveis annexos de Ifema i l’espai de Fitur Cinema, pel fet que la convocatòria d’aquest certamen no estava definida per part de Ifema en el moment de la licitació.

Es tracta d’un estand firal adaptable que a més de Fitur, s’utilitza adaptat per a la presentació de l’oferta de la Comunitat Valenciana durant 2019 i 2020 en altres 10 fires: la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, World Travles Market Londres i Ibtm World a Barcelona en 2019 i Madrid Fusió Madrid, Navartur Pamplona, Sevatur Sant Sebastià, B-Travel Barcelona, Expoexcavaciones Bilbao, Aratur Zaragoza i Intur Valladolid en 2020.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací