L’entorn del Millars, protagonista a Fitur de la mà del consistori d’Almassora

615

Actualitat Diària

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el regidor de Turisme, Joan Antoni Trenco, focalitzaran al Millars l’oferta turística que la delegació local traslladarà a la fira Fitur de Madrid la setmana vinent. Els Gols, les millores en el llit del riu i la senda fins al paratge de Santa Quitèria són els atractius que la localitat exposarà en l’expositor provincial del recinte firal.

De fet, entre la documentació que ha elaborat el consistori figura el fullet explicatiu amb les espècies i les característiques del Millars, així com les inversions previstes en l’entorn amb fons europeus. No en va, el pressupost municipal de 2020 inclou la reserva de 266.200 euros cofinançats amb fons FEDER de la Unió Europea per a la remodelació del passeig Vora Riu, l’espai que connecta la desembocadura del riu amb la senda cap al nucli urbà i l’ermita.

“L’observació d’ocells des dels miradors, la nostra aposta per fer accessible aquest espai i la promoció de naturalesa i esport a l’aire seran els pilars de la promoció que farem d’Almassora en una fira de l’entitat de Fitur”, ha assenyalat la primera edil. En aquest sentit, els qui s’acosten fins al paratge de la desembocadura podran comprovar de primera mà les millores realitzades en l’entorn.

En total, al tancament de 2019 Almassora va invertir 21.864,7 euros en la incorporació de noves eines a l’entorn del riu Millars per a potenciar el turisme ornitològic que cofinançarà l’Agència Valenciana de Turisme per a la millora dels serveis en el llit. La intervenció inclou la instal·lació d’una torre mirador de fusta de tres metres d’altura, vorejada per una barana, per a permetre l’observació d’ocells en altura i la millora de mobiliari, com la senyalística i berenadors de fusta d’acord amb l’estètica de l’entorn.

A més, els visitants que s’acosten fins a “el nostre principal valor natural”, en paraules del regidor de Turisme, podran gaudir també de l’observatori d’ocells instal·lat per a conéixer la fauna que habita en les llacunes sense molestar als animals. Es tracta d’un mur de fusta de quatre metres de longitud amb set portes abatibles per a albirar la fauna del Millars sense molestar a les espècies que nien, com a garses i corbs de mar.

A tot això se sumarà “una de les inversions més importants de 2020, la que correspon a la millora del passeig Vora Riu per a fer-ho accessible a tota mena de visitants amb passarel·les adaptades i incorporant més vegetació”, segons ha detallat l’alcaldessa. L’alt potencial ecològic i les “immillorables vistes” són els dos atractius que exportarà la delegació d’Almassora a la fira Fitur i que defensarà en les pròximes inversions.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací