Turisme Comunitat Valenciana assisteix a Fitur 2021 “amb un enfocament més digital”

495

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat les novetats de la presència de la Comunitat Valenciana en la pròxima edició de Fitur 2021, que tindrà lloc en el recinte de Ifema a Madrid la setmana vinent, del 19 al 23 de maig.

Francesc Colomer ha destacat que “enguany la participació de la Comunitat Valenciana en Fitur tindrà un enfocament més digital i professional que mai” i que “el paper de l’empresa serà capital en aquest certamen, on el disseny i l’arquitectura de l’estand incorporarà tot el necessari per a la interactuación de les nostres empreses amb el mercat”.

En aquest sentit, ha recalcat que en aquesta edició “reforcem més que mai l’enfocament professional de la fira” i ha afegit que l’objectiu és “mostrar tota la nostra oferta, atreure a visitants al nostre destí amb totes les garanties de seguretat”. “Som el destí més segur d’Europa”.

Així mateix, Colomer ha advocat per “mirar el futur amb optimisme” i perquè les empreses acudeixin a aquesta edició per a “ser, estar i competir”, després d’assenyalar que més de 100 empreses de la Comunitat Valenciana es traslladaran la setmana vinent a Fitur.

En aquesta línia, ha agraït “l’energia, el carisma i la personalitat del sector turístic”, al seu judici “un dels més castigats a causa de la pandèmia, però amb més ganes de ressorgir i de comprovar que els seus sacrificis han valgut la pena”.

Edició especial amb mesures de seguretat

Fitur serà la primera fira presencial del sector turístic des que va començar la pandèmia per la COVID-19 i per primera vegada se celebrarà el mes de maig.

La normativa de Ifema obliga a expositors, visitants i proveïdors i estableix com a obligatòries una sèrie de condicions, com mantenir com a màxim un aforament del 50%, test d’antígens negatiu obligatori els dies destinats en exclusiva a professionals del sector turístic, i presa de temperatura en el control d’entrada durant el cap de setmana per al públic general. A més, serà obligatori l’ús de màscara en tot el recinte i la separació mínima de 1,5 metres.

Estand digitalitzat

Colomer ha ressaltat que en aquesta edició “ens hem digitalitzat al màxim i a més, aplicarem aquesta digitalització i tecnologia en el control de seguretat”. Així, ha explicat que “no hi haurà ni paper, ni fullets, ni taulells”. Cal assenyalar que tota l’oferta turística que es promocionarà en Fitur es difondrà de manera digital, a través de pantalles i codis QR.

A més, en l’estand de la Comunitat Valenciana disposarà de tecnologia per a controlar aforaments i, de manera pionera, es repartiran uns dispositius en forma de xapa que quan s’incompleixi la distància de seguretat emetran un senyal.

Campanya ‘Qui ho ha viscut ho sap’

Colomer ha informat que la nova campanya de publicitat de Turisme, presentada dilluns passat pel president Ximo Puig, amb el lema ‘Qui l’ha viscut ho sap’, serà present en aquesta edició de Fitur i ha recordat que “la campanya busca el viatge emocional”.

Colomer ha incidit en què “ara més mai, tots necessitem fer turisme per salut emocional i mental”. “És el moment de fer les maletes però que no hem de deixar en l’equipatge, la prudència i la responsabilitat, que ens ajudaran a transitar aquests mesos amb més seguretat”.

La mar com a protagonista

La Comunitat Valenciana participa en aquesta edició amb un estand principal en la capçalera del pavelló 7, concebut per a servir com a espai de treball a empreses i entitats, amb una de les tres grans illes dedicada en la seva integritat a una zona ‘business’ per a empreses i professionals del sector turístic valencià.

La creativitat de l’estand es basa en les ones marines que arriben a les platges de les costes valencianes. Les formes geomètriques i el color blanc d’aquestes ones són la idea que es pren de referència per a representar sobre el que es fonamenta el desenvolupament conceptual de l’estand.

El segon concepte en el qual es basa és el mestissatge cultural de la Comunitat Valenciana. El moviment del sol que sorgeix de la mar i els reflexos de color de l’alba al costat de la vegetació autòctona es prenen de referència per a la creació dels elements comuns que conformen les diferents àrees.

En total, l’estand principal de la Comunitat Valenciana en Fitur, situat en la capçalera del pavelló 7 del recinte firal, comptarà amb un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes.

En la primera d’elles s’integren les sis marques turístiques: València Turisme, Castelló Mediterrani, Costa Blanca, Benidorm, Turisme València, i Alacant. Al costat d’aquests espais, se situen també dues zones diferenciades destinades al producte Festes i Festivals.

El segon espai està destinat a mostrar l’oferta de producte i a la disposició d’empreses i associacions turístiques de la Comunitat. Aquesta segona illa es divideix en una Zona d’Empreses i associacions turístiques amb 38 taules identificades, i una Zona de Producte amb sis grans blocs diferenciats: Mediterrani Cultural, Gastronòmic, Natural i Actiu, espai LGBTQ+ i empreses tecnològiques, amb nombroses taules de treball.

Finalment, l’estand compta amb espais destinats a la comunicació, amb dues sales de premsa per a realitzar presentacions, quatre cabines de ràdio, un espai per al treball dels mitjans de comunicació i una plaça central en la qual es recolliran les diferents presentacions sol·licitades per institucions, associacions i empreses.

La Comunitat Valenciana, en Fitur Screen Cinema

A més, en aquesta edició de 2021 la Comunitat Valenciana també compta amb un altre estand en el Pavelló 6, en la zona de Fitur Screen Cinema de 20 metres quadrats en el qual tenen cabuda les estratègies promocionals relacionades amb el turisme cinematogràfic de la Comunitat.

Colomer ha assenyalat que “la presència en Fitur Screen és un pas més en la coordinació de les film offices de la Comunitat Valenciana sota el paraigua de la València Region Film”.

Cost i muntatge de l’estand

El cost total de la participació de la Comunitat Valenciana en Fitur és de 616.395 més IVA.

En aquesta edició, Turisme Comunitat Valenciana ha adjudicat el disseny, construcció i muntatge dels dos estands (Fitur CV i Fitur CINEMA) mitjançant concurs públic per procediment de contractació obert, al qual es van presentar un total de cinc empreses, a l’empresa Escato Internacional.

Es tracta d’un estand firal adaptable que, a més de Fitur i Fitur, estava plantejat per a la presentació de l’oferta de la Comunitat durant 2020-21 en altres 10 fires.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací