25 persones i 19 màquines especialitzades treballen contrarrellotge per a restablir la normalitat a Peníscola

701

El servei de meteorologia de l’Ajuntament facilita informes a particulars sobre la incidència de la borrasca Glòria en la població

Actualitat Diària

L’ampliació dels dispositiu de neteja que s’ha desplegat a Peníscola des del primer dia després del temporal Glòria ha facilitat la recent obertura a la circulació de tots els vials del municipi. Les tasques de neteja en el Passeig Marítim han sigut constants a Peníscola al llarg de l’última setmana. El regidor de l’àrea de Serveis de l’Ajuntament, Jorge Rovira, ha visitat aquest matí diferents zones afectades per comprovar els grans avenços que s’han produït en matèria de neteja per part dels operaris i maquinària especialitzada. Màquines agranadores, camions cisterna, maquinària pesada, “BoBcats” i maquinària mixta s’han sumat a les 6 aportacions de l’Ajuntament i a les 4 màquines facilitades dels del Servei de Costes.

“L’empresa concessionària Fobesa ha ampliat la plantilla provisional en 16 persones i ha prolongat la jornada d’altres 9, amb la qual cosa ha sumat un total de 25 operaris de neteja, que s’afegeixen a l’equip habitual”, ha enumerat Rovira. Pel que respecta a les màquines utilitzades, el regidor destaca la labora realitzada: “gràcies a la participació de 19 màquines en les tasques de neteja, 4 d’aquestes de Costes, hem pogut restablir la circulació, tot i que amb algunes restriccions, en tot el municipi en tan sols una setmana i ja podem observar a la gent passejant pel Passeig Marítim”, ha declarat Rovira. Concretament, es troben alguns trams de l’Av. del Papa Luna, que discorre paral·lela al Passeig Marítim, tallats de forma intermitent per garantir l’avanç dels treballs de neteja i desenrunament, així com la mobilitat veïnal.

IMG_20200129_103510

La tinent d’alcalde, María Jesús Albiol, ha estat revistant amb el cap de la Brigada d’Obres els treballs pendents de realitzar i ha anunciat noves actuacions de neteja en la zona sud, després d’haver garantit l’accessibilitat a les diferents urbanitzacions la setmana passada “seguirem duent a terme tasques de neteja en el litoral i accessos sud, així mateix, en la platja Sud i en els accesos a la platja de les Viudes” .

Albiol ha coordinat el dispositiu especial interdepartamental amb el qual l’Ajuntament està retornant la normalitat al municipi i ha volgut recordar “la important tasca que estan fent tots els integrants de les bridades de neteja i responsables de la maquinària, així com el realitzat pels equips d’emergències, bombers i Policia Local”.

El servei de meteorologia de l’Ajuntament de Peníscola facilita informes a particulars

La mateixa regidora ha informat que, a partir de demà, ja poden registrar-se en el Servei d’Informació Ciutadana les sol·licituds d’informes, per part de particulars, sobre la incidència de la borrasca Glòria en la població.

L’Ajuntament de la ciutat compta amb un servei de meteorologia a través del qual es podran facilitar informes perquè propietaris afectats pel temporal puguen reclamar actuacions de compensació a les companyies asseguradores, així com tramitar les sol·licituds d’ajuda que s’articulen per part de les administracions superiors.

“El procediment és molt senzill: el particular ha de sol·licitar l’informes a l’Ajuntament, a través del SAC, amb el registre d’una instància, i l’Ajuntament ho sol·licitarà a l’empresa gestora del servei de meteorologia municipal per facilitar-lo a l’afectat” ha explicat Albiol. Amb aquest registre, l’Ajuntament disposarà, a més, de xifres sobre la dimensió dels danys causats pel temporal també a particulars.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací