Transició Ecològica publica la resolució del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal

293

La subvenció de concessió directa està dotada amb 10 milions d’euros per al 2023

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha publicat, aquest dimecres, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució per a la concessió directa de subvencions als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que tinguen el Pla Local de Prevenció d’Incendis aprovat.

Una vegada publicada aquesta resolució en el DOGV es farà efectiu el pagament del 50% de l’import assignat a cada consistori beneficiari en concepte de bestreta.

L’objectiu del Fons és l’execució d’obres i inversions de prevenció d’incendis previstes en les planificacions municipals amb la finalitat d’afavorir el manteniment i la protecció de les masses forestals valencianes, així com reforçar les eines dels ajuntaments per a portar avant les respectives actuacions de prevenció.

Actuacions que es poden realitzar

Els ajuntaments podran executar les actuacions planificades i aprovades en els seus respectius plans locals com a obertures de noves àrees tallafoc, tractaments de vegetació al costat de vials, obertura de zones de discontinuïtat perimetral en zones d’interfície urbana-forestal, àrees o punts estratègics de gestió.

També s’inclou el manteniment mitjançant cultiu de camps de cultiu i operacions de desbrossament i cultiu en bancals en desús agrícola habitual, millores de pistes forestals, construcció de depòsits d’aigua, instal·lació d’hidrants o la senyalització d’infraestructures de prevenció, entre altres.

A més, es contemplen actuacions de silvicultura com tales de millora amb eliminació de restes, podes, pelada del suro de baixa qualitat o desbrossaments.

D’altra banda, els ajuntaments poden realitzar inversions en maquinària, equips o instal·lacions tècniques, entre altres actuacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací