Transició Ecològica millorarà els sistemes de sanejament a la comarca de l’Horta Sud

514

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha presentat l”Estudi per a la millora en els sistemes de sanejament situats en l’àmbit del col·lector oest’, un informe que planteja l’optimització dels sistemes de sanejament a la comarca de l’Horta Sud.

La secretària autonòmica d’Agricultura, Paula Tuzón, acompanyada del director general de l’Aigua, s’ha reunit aquest matí amb representants de l’Ajuntament, així com amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el gerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), per a exposar el document de millores.

“Aquest document d’anàlisi i de solucions de partida aposta per la reutilització de l’aigua i per maximitzar l’aprofitament dels recursos”, ha explicat Tuzón sobre l’estudi, que ara haurà de ser analitzat per les diferents administracions.

L’informe planteja acabar obres ja en marxa, com les dels dipòsits de tempestes, i aplicar actuacions noves, com la separació de pluvials o la remodelació del col·lector oest, amb l’objectiu posat a reduir la càrrega de nutrients procedent dels sistemes de sanejament de l’Horta Sud.

En relació amb els tancs de tempesta, executats per Acuamed, la Conselleria estima que permetria bloquejar fins a un 50% de la càrrega contaminant que procedeix de les descàrregues de les xarxes de sanejament. En aquesta actuació de Acuamed es troba inclosa la reposició de la séquia de Favara, “del tot necessària per a suprimir la contaminació per residuals d’algunes aigües destinades a reg”.

Tuzón ha assenyalat la necessitat de racionalitzar i millorar les xarxes de sanejament i de reg de la comarca per a alleujar la càrrega a la qual es troba sotmesa el Sistema Pinedo, al mateix temps que ha instat als ajuntaments a escometre aquestes obres d’optimització, que podran comptar amb línies pressupostàries autonòmiques de col·laboració.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací