Els estudiants de les festes de la residència Galileu Galileu s’exposen a multes de fins a 30.000 euros

463

Actualitat Diària

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, en roda de premsa que ha tingut lloc aquest migdia, va anunciar que els estudiants del Galileu Galilei, col·legi major situat a la Universitat Politècnica de València (UPV), que van participar en festes que van ocasionar un brot de coronavirus que va obligar a tancar el campus de Vera a la docència presencial, s’enfronten a multes que van de 601 a 30.000 euros, igual que la direcció d’aquest centre privat i els treballadors que no van impedir les celebracions en la tard-nit del 26 de setembre tant en el terrat com en dues habitacions.

Les primeres conclusions de l’informe policial sobre els fets indica que té identificats a 28 participants en les dues festes a les habitacions: 22 en una i sis en una altra i continua identificant als alumnes que van estar a la tarda en la celebració en el terrat, on calcula que va poder haver-hi unes 50 persones. Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Cal recordar que els estudiants del Galileu Galilei van participar en festes que van ocasionar un brot de coronavirus que va obligar a tancar el campus de Vera a la docència presencial, s’enfronten a multes que van de 601 a 30.000 euros, igual que la direcció d’aquest centre privat i els treballadors que no van impedir les celebracions en la tard-nit del 26 de setembre tant en el terrat com en dues habitacions.

Aquests casos van ser notificats per la Conselleria de Sanitat el 5 d’octubre i van provocar el tancament del campus de Vera de la UPV durant dues setmanes, fins a aquest passat dilluns, i altres grups d’alumnes d’altres institucions com la UV i la CEU UCH. A més de la festa ibicencia de la tarda, en la matinada del diumenge 27 de setembre es van produir altres dos en habitacions, aquestes últimes amb els seus participants identificats: una amb 22 persones i una altra amb sis.

De moment, encara que la recerca continua oberta, aquests 28 estudiants s’enfronten a les multes de fins a 30.000 euros que recull el decret sancionador de la Generalitat per incompliment de les mesures per a frenar la propagació del virus.

També estan proposats per a la mateixa sanció tant la direcció del Galileu com els treballadors que no van complir amb el seu deure aquesta nit i els membres del consell escolar que van convocar la festa en xarxes. Encara que la consellera de Justícia ha remarcat que “no hi ha cap indici d’infracció penal”, ha recordat que la normativa contempla la possibilitat de suspensió de l’activitat per incompliment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací