La V Fira del Formatge Artesà de Montanejos va donar principi dissabte passat

499

Actualitat Diària

Dissabte passat els amants del formatge van tenir l’oportunitat de gaudir a Montanejos amb l’edició 2020 de la Fira del Formatge Artesà que, enguany, ha estat modificada per a ajustar-se a la normativa de seguretat i prevenció enfront de la Covid19.

D’aquesta manera, el dissabte 17 d’octubre es va realitzar la primera jornada formatgera en Vila Purificació amb la xerrada “El Formatge Valencià: Situació Actual i noves perspectives d’un formatge amb caràcter propi” oferta per Ángel Valeriano, president de l’Associació de Formatgers de la Comunitat Valenciana; una ponència sobre reptes de futur de la ramaderia extensiva i ecològica de la mà d’Anna Gomar Saus, veterinària especialitzada en Ramaderia Ecològica; una taula rodona sobre el vi valencià moderada per Proava i en la qual van participar Denominacions d’Origen de la Comunitat Valenciana i un representant de la I.G.P. de Castelló; una visita guiada a la vila modernista i un showcooking de Pedro Montolio, xef de l’Hotel Barcelona Princess.

La festa del formatge valencià a Montanejos continuarà dissabte que ve amb Mª Pilar Molina Pons, Catedràtica de Producció Animal del Departament de Ciència Animal de la Universitat Politècnica de València, qui a les 10h parlarà sobre la tradició i innovació en els formatges valencians. Seguidament, arribarà la presentació del projecte “Geografia Audiovisual del Formatge Valencià” amb David Vizcaino, de la Fundació de Turisme Montanejos; Marina Vega, periodista de Condé Nast Traveller; Olga Fabra i Xavi Béjar, tècnics audiovisuals. Després del descans, hi haurà una taula rodona sobre les cooperatives i els cellers de proximitat en la qual participaran la Cooperativa d’Altura, la Cooperativa de Viver i el Celler Alcoví.

Recordar que, per a participar en les xerrades, visites i showcookings és imprescindible inscriure’s amb anterioritat telefonant al 964 13 11 53.

Per a provar i comprar

Indicar, al seu torn, que els comerços i establiments de la localitat també s’han sumat a l’edició 2020 de la Fira del Formatge Artesà. D’aquesta manera, en Gastrobar La Seu, Bocatería Millars, Hotel Gil, Hotel Casa Palacio, Hotel Roserar del Millars, Sant Jaume 35, El Refugi i River Club s’oferiran taules de formatges artesans de la Comunitat Valenciana. Així mateix, Els Lluïsos, Gastrobar La Seu, Bocatería Millars i Hotel Roserar del Millars compten amb tapes i postres amb el formatge com a protagonista.

Per part seva, Hotel Roserar del Millars i Gastrobar La Seu han creat menús formatgers que s’ofereixen en horari de 14h a 15.30h i de 21h a 22.30h. També és possible comprar els formatges artesans per a degustar-los amb posterioritat. Alimentació Baptista, Super Suma i Carnisseria Morte obriran en horari de demà i de tarda. Forn Collado i el Forn Pastisseria Gimeno delecten amb mossets amb formatges artesans de la Comunitat Valenciana. Els seus horaris d’obertura seran de 8h a 14h i de 17.30h a 20h.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací