Suspesos tots els actes públics i processons de Setmana Santa a Vila-real i ajornat el ‘Laqvima Vere’ fins a nova data

688

Actualitat Diària

La Setmana Santa de Vila-real, declarada d’Interés Turístic Provincial, suspén tots els seus actes públics i processons, davant l’emergència sanitària de la COVID-19 que ha suposat la declaració de l’estat d’alarma. Després del decret dictat hui pel bisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, la Junta Central de Setmana Santa, en diàleg amb l’Ajuntament i el rector de l’arxiprestal i vicari de la diòcesi, mossén Javier Aparici, han acordat la suspensió de tots els actes públics, tant processons com la representació musical de la Passió Laqvima Vere, organitzada pel consistori, que s’ajorna fins a nova data per determinar.

El decret del bisbat, signat aquest mateix matí, estableix la suspensió de tots els actes públics previs i processons de la Setmana Santa en tota la diòcesi, si bé puntualitza que es mantindrà la celebració litúrgica “encara que s’haja de celebrar sense assistència de públic”. La decisió afectarà directament els més de 2.500 confrares de les 10 confraries i germandats amb què compta la Setmana Santa vila-realenca, una de les més antigues de la província documentada almenys des de 1546. L’antiguitat, sumada a la imatgeria, l’elevada participació i l’afluència de públic, ha portat a sol·licitar, aquest mateix any, la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic.           “La Setmana Santa de Vila-real és d’una bellesa i un arrelament inqüestionables, però, en aquests moments d’emergència nacional, hem d’actuar amb responsabilitat i exemplaritat. Per això, volem agrair a la Junta Central, el vicari general i el bisbat la col·laboració amb les autoritats sanitàries en adoptar una decisió que és dolorosa per a tots, però absolutament imprescindible donades les circumstàncies”, valora el regidor de Turisme, Diego A. Vila.

L’estat d’alarma per la COVID-19 ha suposat també hui la suspensió de l’atenció presencial en dependències públiques, com l’oficina de SEPE o la Seguretat Social, a més de privades, com és el cas de l’assistència a emprenedors dels Vivers de la Cambra de Comerç a Vila-real, que prestaran la seua labor d’orientació de manera telefònica i telemàtica. En el cas de les oficines municipals, aquest matí ha entrat en vigor el tancament presencial de les dependències de l’Ajuntament i l’habilitació de 12 línies de telèfon per a atendre les consultes, necessitats i dubtes de la ciutadania. D’aquestes línies, quatre estan ateses per personal de Serveis Socials per a donar una resposta ràpida i eficaç a les demandes veïnals en aquest àmbit. Totes les línies estan canalitzades a través del telèfon 964547000.

Després d’abordar la situació en els diferents departaments, l’alcalde, José Benlloch, ha emés una circular amb mesures laborals extraordinàries, entre les quals destaquen la flexibilització absoluta d’horaris i la mobilitat dels llocs de treball i funcions, d’acord amb les propostes dels regidors i caps de departament. “Per descomptat, tot això ho fem compliment estrictament amb totes les mesures de seguretat i salut pública decretades per les autoritats sanitàries, a l’espera de rebre noves instruccions de les autoritats fixades pel Reial decret de declaració de l’estat d’alarma. Els vila-realencs han de saber que tenen a l’Ajuntament i a tots els treballadors públics al seu costat, per a ajudar-los i atendre’ls en tot el que necessiten i superar, posant tots de la nostra part, aquesta greu crisi”, assenyala Benlloch.

Per a col·laborar amb la societat civil en el repte de fer front a l’emergència social i sanitària, principalment en aquells col·lectius més desfavorits, la Policia Local està col·laborant amb entitats com Càritas perquè puguen continuar prestant els seus serveis d’assistència social amb les majors garanties de seguretat. Per part seua, els venedors del Mercat Central han posat en marxa la iniciativa “Del Mercat a ta casa”, mitjançant la qual ofereixen la possibilitat de fer la compra per telèfon o whatsapp, per a portar-la directament al domicili dels clients el mateix dia o el dia següent. Una altra iniciativa per a aquests dies de confinament ha sorgit de la Regidoria de Joventut, amb el disseny d’un dibuix per a acolorir amb el lema “Tot eixirà bé. Jo em quede a casa”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací