Hosbec recomena al tancament dels hotels de la Comunitat mentre dure l’alarma per coronavirus

654

Actualitat Diària

HOSBEC ha acordat en el dia de hui recomanar a tots els establiments hotelers i allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana el tancament ordenat de les seues instal·lacions mentre dure la situació d’alarma i emergència sanitària. Aquest tancament obeeix a una clara situació de força major, per a salvaguardar la seguretat dels nostres treballadors, dels nostres clients, de la població en general i per a poder complir amb escrupolositat amb el que es disposa en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Ens hauria agradat que el tancament s’haguera decretat per ordre del Govern, com ha ocorregut en altres països, però mancant la decisió política els empresaris hotelers hem decidit autoregular-nos en aplicació de la més mínima sensatesa i responsabilitat davant aquests greus moments. Així, són ja centenars les empreses que han decidit el tancament i moltes altres les que s’estan sumant a aquesta mesura com a necessitat imperiosa per a controlar la crisi sanitària que està provocant una greu crisi econòmica.

L’activitat hotelera i vacacional és clarament incompatible amb les mesures decretades ahir pel Govern Central de confinament de la població en les seues llars, i de mantindre els hotels oberts no podem garantir les condicions d’aïllament necessaris per a controlar la pandèmia de coronavirus.

Aquesta decisió ha sigut comunicada a les autoritats turístiques de la Comunitat Valenciana, a la Presidència de la Generalitat i als alcaldes dels principals Ajuntaments perquè en prengueu coneixement.

També hem procedit a comunicar aquest tancament als turoperadors, agents de viatges i ara toca iniciar el procediment al més prompte possible perquè tots els clients allotjats finalitzen com més prompte millor la seua estada, i en tot cas, en el termini de 72hs, això és, abans de les 0:00hs del dijous 19 de març, moment en el qual es produirà el tancament complet dels establiments.

Aquest termini és més que raonable, màximament si tenim en compte que l’estat d’alarma es va declarar divendres passat amb el que haurà existit el termini de quasi una setmana per a procedir a la repatriació i retorn als seus llocs d’origen de tots els turistes.

Aquest tancament ordenat s’ha de fer atenent sempre criteris de compliment inexcusables com és la seguretat de les nostres plantilles, els drets fonamentals d’higiene, sanitat i alimentació dels clients i l’obligada necessitat d’evitar el contagi dins dels establiments.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací