La sisena edició de TEST serà cent per cent femenina i omplirà d’art contemporani el Convent i els carrers de Vila-real

Ester Pegueroles, Marina Iglesias, Laura Salguero i Hyuro protagonitezen l’elenc de la mostra que s’inaugura el 10 de març fins al pròxim 29 d’abril

1556

Ester Pegueroles, Marina Iglesias, Laura Salguero i Hyuro protagonitezen l’elenc de la mostra que s’inaugura el 10 de març fins al pròxim 29 d’abril. Un any més es vol donar visibilitat al talent artístic emergent, amb tres exposicions de diversos estils i disciplines en sala i una intervenció d’street art que girarà entorn dels drets de la dona. El dia de l’obertura els més xicotets també seran artistes per un dia, amb un innovador taller de creativitat denominat ‘Abelles

ActualitatDiària/S.N.

Torna la mostra d’art i creativitat TEST per sisé any a Vila-real, una iniciativa vinculada als artistes valencians contemporanis joves o amb trajectòries joves que comptan amb ells i els recolzant en la seua carrera, tal com ha explicat el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, junt i amb el director artístic de l’esdeveniment cultural, Pascual Arnal. I en una setmana crucial pel que fa a les reivindicacions del drets de les dones i la lluita contra la discriminació i la violència, l’elenc serà cent per cent femení, amb artistes de diferents disciplines com Ester Pegueroles, fotografia amb ‘Km 0’, Marina Iglesias, pintura, amb ‘Paradojas de la imagen bélica’, Laura Salguero, amb ‘Exceptiología’ amn escultura, aquarel·la i altres disciplines, i Hyuro, artífex de la intervenció urbana. Les quatre artistes donaran a conèixer les seues creacions des d’aquest dissabte 10 de març fins al pròxim 29 d’abril al Convent Espai d’Art i també deixaran la seua petjada creativa en la via pública, concretament en les proximitats de l’Avinguda Cardenal Tarancón. 

presentacio test 2018 2

“No ha sigut de manera premeditada, però aquesta edició, que comença en una setmana molt especial per a les dones de tot el món, està completament protagonitzada per elles, que ens donaran tota una lliçó d’art contemporani, en un espai que ha sigut catalogat com una de les millors sales de Castelló”, indica Pérez. “Un any més, volem donar visibilitat al talent artístic emergent, per açò tenim tres exposicions en sala i una intervenció d’street art que no deixaran indiferent a ningú”, assegura el director artístic del festival.

La sala del Convent acollirà l’exposició col·lectiva de Marina Iglesias (pintura), gaditana afincada a València, amb la col·lecció ‘Paradojas de la imagen bélica’, un projecte que sorgeix de l’experimentació i l’exploració, centrant-se en imatges de tipus bèl·lic o periodístic i en concret com un uniforme pot arribar a eradicar una personalitat i instaurar una altra identitat plural. Laura Salguero, la més multidisciplinària de les artistes, tindrà el seu espai amb obres que van des de l’aquarel·la i la fotografia a l’escultura i el gravat, i que sota el nom d’ ‘Exceptiología’ fan sorgir noves espècies animals a partir de malformacions, traient el cap a un nou món insòlit i revestint l’anomalia en normalitat. I per últim, Ester Pegueroles, fotografia, artista de la província, que amb el seu treball fotogràfic, ‘Km 0, La distancia que nos une’, mostra el desig dels presos de l’Escola del Centre Penitenciari d’Albocàsser d’estar en un altre emplaçament com són l’estació del Nord de París, la Rambla de Barcelona, la platja del Grau o les mines del riu Tinto, entre altres.

La mostra obrirà les seues portes el 10 de març, a les 12.00 hores, en un acte en el qual els més xicotets també seran artistes per un dia, amb un innovador taller de creativitat denominat ‘Abelles’. TEST posarà la guinda a la seua sisena edició amb una obra d’art urbà. Una intervenció a peu de carrer que enguany arriba de la mà de l’artista argentina Hyuro, que estamparà la seua creació a finals de maig a la zona de l’avinguda Cardenal Tarancón.

presentacio test 2018La Regidoria de Territori col·labora en la creació d’aquest mural en gran format, que “es convertirà en la petjada perenne del museu a l’aire lliure del TEST, juntament amb els de signatures tan reconegudes en l’àmbit internacional com Pantone, Borondo, Escif, Sam3 o Louis Lambert (3TTMan) a qui Hyuro pren ara el relleu”, assegura Arnal. En aquest sentit, el director artístic, que agraeix als veïns implicats la seua bona disposició a cedir la mitgera del seu edifici, assegura que l’artista és una ferma defensora dels drets de la dona i la seua obra, que quedarà plasmada en la via pública, gira entorn d’aquesta temàtica, els rols que se li pressuposen.

“Esperem que un any més siga un èxit i que les artistes que mostraran la seua obra a Vila-real puguen promocionar el seu treball, que està carregat de potencial, tal com podran veure totes les persones que s’acosten en breus al Convent”, conclou Pérez. Cal destacar que s’han imprés 500 exemplars dels catàlegs, part dels quals seran per a les artistes, el que serà una xicoteta empenta a la seua carrera professional.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací