El Sindicat d’Aigües del Millars commemora el 50 aniversari del conveni de bases amb conferència, missa i menjar

619

L’ens és mediador entre les administracions involucrades en la distribució de l’aigua i té 25.000 comuners per al repartiment de més de 20.000 hectàrees de superfície de reg

Actualitat Diària

El Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars commemora hui el 50 aniversari de la signatura del conveni de bases. Per aquest motiu, la seu del sindicat, situada en el paratge de Santa Quitèria, acull durant el matí els actes de celebració del mig segle d’aquest fet que va transformar l’ordenació del reg amb aigua del Millars.

El president del sindicat, Enrique Font, i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, han assistit a la festa al costat del riu, en la qual José Luis Breva, lletrat assessor del sindicat, ha impartit la conferència ‘El conveni de bases. Una fita en la història del Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars’, prèvia a la missa i el dinar de germanor.

“És un dia molt important per als regants de la nostra província perquè exactament tal dia com hui, en 1970, la signatura d’aqueix acord va estipular, entre altres, la creació del sindicat i la regulació del cabal del riu, un model que hui segueixen agricultors d’altres punts d’Espanya per a conduir l’aigua entre els canals de les diferents comunitats de regants de manera justa”, segons l’alcaldessa.

El Sindicat és mediador entre les diferents administracions involucrades en la distribució de l’aigua del Millars. Compta amb 25.000 comuners per a la distribució de més de 20.000 hectàrees de superfície de reg en les quals participen les comunitats de regants de la capital i Almassora, a més de Vila-real, Borriana, Nules, Marjaleria de Nules, Mascarell, Cota 100 marge dret i cota 220 (Onda), així com Maria Cristina.

A l’acte també han assistit el president de la Diputació, José Martí, representants de l’Ajuntament de Vila-real com Javier Serralvo i José Ramón Ventura Chalmeta, autoritats de Borriana i la Vilavella,  de Nules i el president de la CHX

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací