Set estudiants de l’UJI inicien les pràctiques formatives del programa Talent rural

528

Actualitat Diària

Set estudiants de la Universitat Jaume I han iniciat hui les pràctiques formatives dins de la primera edició del programa Talent rural, un programa pilot i pioner al País Valencià que compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i amb el qual es pretén atraure talent i oferir experiència prelaboral en empreses xicotetes i mitjanes i entitats ubicades en poblacions amb menys de 3.000 habitants de la província de Castelló i afavorir així la convivència en l’entorn rural.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha manifestat que «estem especialment contents per la bona acollida que ha tingut el programa Talent Rural entre l’estudiantat de l’UJI i estem segures que aquesta serà la llavor que genere xarxes de col·laboració duradores entre les noves generacions de professionals i el teixit empresarial dels territoris d’interior. Creiem que aquesta experiència evidenciarà que els nostres pobles són entorns magnífics i plens d’oportunitats on desenvolupar projectes de negoci sostenibles en el temps i, conseqüentment, on poder planificar la vida a més llarg termini. Confiem que aquesta edició pilot siga un èxit i poder ampliar el programa en els anys vinents”.

Per la seua banda, la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social de l’UJI, Inmaculada Rodríguez, ha destacat que «després de mesos de treball i d’incertesa, finalment set dels nostres estudiants han estat seleccionats i es beneficiaran d’aquesta iniciativa pionera i del repte de realitzar unes practiques inèdites en empreses innovadores que, sens dubte, els aportarà una experiència tant en l’àmbit acadèmic com professional i personal».

L’alumnat seleccionat prové tant de cicles de grau com de màster oficial de l’UJI, amb perfils molt diversos, i no està empadronat en el municipi en el qual realitza les pràctiques de forma presencial durant els mesos d’octubre i novembre de 2020. Aquest estudiant ha estat seleccionat a través d’un concurs públic de concessió d’ajudes econòmiques per a la realització d’aquestes pràctiques externes que comprendran una part d’ajuda de fins a 400 euros bruts al mes per a allotjament al propi municipi, una ajuda en l’estudi de 300 euros bruts al mes i, en el cas de les pràctiques extracurriculars, les despeses d’alta de Seguretat Social.

Les empreses participants en aquesta primera edició del programa han estat Aguas de Cortes (Cortes de Arenoso), Controldrop SL (la Vall d’Alba), Cooperativa Agrícola Sant Bertomeu (Atzeneta), Comunicacions dels Ports (Morella), Hotel Rosaleda del Mijares (Montanejos), Penyalab (Vistabella) i Talleres Colomina (Sot de Ferrer). L’estudiantat cursa les següents titulacions: Grau en Publicitat i Relacions Públiques, Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i Grau en Administració d’Empreses, Grau en Mestre/a d’Educació Infantil i Màster Universitari en Disseny i Fabricació.

El programa, vinculat al Pla d’Acció de Govern i Línies de Govern de l’UJI i a l’Estratègia Provincial per al foment de l’emprenedoria i la promoció econòmica de la Diputació de Castelló, pretén acostar i facilitar la trobada a través de la realització de pràctiques externes entre estudiantat universitari i empreses o entitats creatives i innovadores que per estar emplaçades en poblacions rurals són desconegudes i tenen dificultats per atraure el talent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací