El Jutjat condemna a pagar 1,2 milions a Vila-real per il·legítima ocupació de terrenys a l’Avinguda França en 2009

El sòl alberga la connexió amb la N-340 cap a Castelló i l’alcalde anuncia un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat

2103

Aquest sòl alberga hui dia la connexió amb la N-340 direcció Castelló. L’alcalde anuncia un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat  per a discutir des de quan compten els interessos i informa que que es donaran a conèixer les resolucions perquè els veïns sàpien el cost de gestionar el passat de l’anterior equip de govern

S.N./Actualitat Diària

Vila-real ha rebut un nou revés judicial d’un cas desconegut fins al moment. La resolució del Jutjat Contenciós-Administratiu nº2 de Castelló condemna a la ciutat a pagar 910.211 euros i afecta uns terrenys ubicats en l’avinguda de França en l’eixida a Castelló. A aquesta quantitat se li podrien sumar al voltant de 300.000 euros més en concepte d’interessos generats des del 5 de novembre del 2009, moment en el qual es produeix l’ocupació dels terrenys als seus legítims propietaris, la qual cosa sumaria 1,2 milions en total. Aquest sòl ser ‘ocupat de forma il·legítima’, com esmenta la sentència, i va permetre la connexió d’aquest vial amb la N-340, després d’anys de reivindicacions dels veïns de l’avinguda Riu Ebre pel gran trànsit que travessava aquest vial per a dirigir-se a Castelló.

Captura de pantalla 2018-02-01 a las 18.42.47
“Els terrenys van fer ocupats en 2009 amb la ment ficada en les eleccions, perquè les demandes ciutadanes venien des de l’inici del govern popular, el qual va estar marcat pel malbaratament i les obres faraòniques sense sentit. Un any després van començar les obres en un sòl sobre el qual l’Ajuntament no tenia cap dret i que mai va pagar als propietaris legítims, mentre que sí que va abonar el cost dels treballs a la constructora amb el famós préstec de 20 milions. El vial es va obrir al tràfic en 2011 i posteriorment es va produir la recepció oficial el 30 de juny de 2011 d’aquest mateix any”, ha recordat l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, aquest matí. El primer edil ha reconegut el dret de cobrar dels propietaris però ha assegurat que es presentarà un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a discutir des de quan compten els interessos, ja que va ser en 2011 quan va començar a rodar el trànsit per l’avinguda, “encara que el que és evident és que es va fer un empastre i es va ocupar il·legalment un terreny”, ha assegurat.
Pàgina 13 sentència

Benlloch ha expressat la seua estupefacció respecte a aquest cas. “Crèiem que ho havíem vist tot, però per primera vegada s’imposa una compensació del 25% per la il·legítima ocupació del terreny, ja que el jutge considera una burla absoluta a la llei que, sabent que el que estaven fent estava malament, no els va importar fer-ho i a més ho va fer en forma de declaració d’intencions”, indica. A més ha enlletgit que l’equip de govern estava en una situació de bonança gràcies als 14 milions del Plan E i als 10 del Plan Confianza. “Encara així van demanar un préstec de vint milions per a pagar els treballs a l’empresa adjudicatària pel valor de 2,12 milions”, ha lamentat.

“És la mateixa manera d’actuar que amb el jardí de Botànic Calduch, amb el col·legi José Soriano, amb elPàgina 16 sentència jardí de Jaume I o amb el Molí la Vila, entre d’altres”, apunta l’alcalde, “i en sis anys ja portem pagats més de 30 milions d’euros, quantitat que haguera donat molt de si per a altres qüestions també molt necessàries”. També ha recordat els 45, milions del jurat d’expropiació i el recent pagament que s’ha fet pels terrenys ubicats darrere del col·legi José Soriano per valor de prop de 900.000 euros que no podran albergar el quart institut perquè no superen els 4000 metres quadrats.

El primer edil també assenyala que s’han estalviat uns 300.000 euros a les arques públiques, ja que inicialment es demanaven 1,5 milions pels terrenys, amb la suma de 300.000 euros d’interessos. D’aquesta manera, i per transparència, Benlloch ha anunciat que a partir d’ara es van a publicar al web municipal les noves sentències que arriben, “perquè tots els veïns sàpien l’esforç que estem realitzant i com de complicat és gestionar aquesta ciutat amb el passat tan negre que ens han deixat”. “No és una broma, per al PP possiblement sí ho era balafiar els diners de tots, però la seua irresponsabilitat, de la qual l’actual president és còmplice, ens porta novament temps en els quals anem a defensar fins a l’últim euro de tots”, apunta,

L’alcalde ha lamentat que amb aquestes notícies que “malauradament són continus” és impossible planificar un pressupost, ja que l’altera. “En aquest cas”, indica, “caldria investigar si hi ha algun tipus de responsabilitat personal per als gestors d’aquest empastre, que encara avui dia ens segueixen donant lliçons de com gestionar els diners dels veïns, però no donen la cara”. Ha afegit que l’equip de govern no va saber de l’existència d’aquesta demanda fins al 2015 quan va arribar a l’Ajuntament un escrit per part de les famílies. “En aquells moments continuaven pagant l’IBI dels terrenys pels quals passava una carretera i he de dir, com s’obstina a manifestar el PP com si fóra la solució a tot, que aquesta solució no pot solucionar-se amb un nou Pla General”, ha assegurat l’alcalde.

Responsabilitat personal

Pàgina 17 sentènciaL’alcalde ha aclarit que aquesta sentència no tindrà impacte en el pressupost del 2018 i que una vegada siga firme o hi haja un acord, hauria de detectar-se si ha produït el que es coneix com a dol o voluntat deliberada de cometre un acte il·lícit essent conscient de la seua il·legalitat, el que es podria denunciar davant el Tribunal de Comptes, aportant proves d’aquesta intencionalitat. “El principal problema és que la justícia és lenta i quan es cometen fets com aquest, qui ho fa és perfectament conscient que quan arribe el moment, la depuració de responsabilitats recaurà en uns altres”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací