SEAT rep el premi Empresa de l’any en el CES 2020, celebrat recentment a Las Vegas

685

Actualitat Diària

Después de guanyar en la categoria Pioneer fa dos anys, els editors d’ACTE BILD i COMPUTER BILD han tornat a premiar a SEAT amb el canviat de nom Connected Car Award. La marca espanyola ha rebut el guardó Empresa de l’Any 2019 en el marc del Consumer Electronics Xou (CES) 2020 celebrat recentment a Las Vegas, els Estats Units.

El premi, que reconeix els projectes de sostenibilitat i mobilitat urbana de SEAT, va ser entregat per Stephan Fritz, director general del Grup ACTE BILD, a Sebastian Grams, CIO de SEAT, i a Paqui Lizana, responsable de Productes i Serveis Digitals de SEAT.

El vicepresident de Producció i Logística de SEAT, Dr. Christian Vollmer, va afirmar que “el nostre compromís amb la mobilitat sostenible comença a casa, i per això posem tots els nostres esforços a fer de la nostra seu a Martorell una fàbrica 100% intel·ligent. Hem fet proves amb drons per al subministrament de peces i components, comptem amb servei de bus-on-demand i de bicicletes compartides per a reduir la nostra petjada de carboni i contribuir a la sostenibilitat i l’eficiència de les nostres instal·lacions”.

La innovació i la sostenibilitat, de la mà

SEAT està centrada en la mobilitat individual en un context urbà futur i el posa a la disposició dels seus empleats a Martorell de manera gratuïta. En concret, els empleats de SEAT que treballen a la fàbrica de Martorell poden, per exemple, llogar bicicletes per a recórrer trajectes curts dins del recinte. Per a això, SEAT col·labora amb el servei de bicicletes compartides Mobike, que ofereix 100 bicicletes de lloguer. Més de 2.000 persones ja han utilitzat aquest servei per a realitzar més de 4.700 desplaçaments.

Per a trajectes més llargs dins de les instal·lacions, els empleats compten amb un servei de bus-on-demand disponible a través de l’app ByBus. Per a això, hi ha disponibles diversos SEAT Alhambra per al transport de persones en el recinte. N’hi ha prou que els usuaris realitzen la seua comanda amb 10 minuts d’antelació, indicant la seua ubicació, destinació i nombre de passatgers. A continuació, un conductor els recull en la parada més pròxima i els porta a la seua destinació. Més de 3.000 persones van utilitzar el servei en les primeres setmanes després de la seua posada en marxa.

Lliurament de peces per dron: rapidesa i baixes emissions

La fàbrica de Martorell ha sigut la primera planta de producció espanyola en la qual s’han realitzat proves de lliurament de peces de vehicles per dron. Durant les proves pilot, els drons cobrien una distància d’uns dos quilòmetres des del proveïdor fins a la planta en tan sols 15 minuts, la qual cosa normalment tardaria uns 90 minuts en camió. Aquesta connexió, més ràpida i orientada a la demanda, augmenta l’eficiència, la flexibilitat i la sostenibilitat de SEAT Martorell ja que els drons no emeten CO₂ i s’utilitzen energies renovables per a carregar les bateries.

SEAT i IBM transformen la mobilitat urbana del futur

SEAT també ha estat treballant en solucions de mobilitat per a les àrees metropolitanes i té un acord amb IBM per a impulsar aquest treball. Basant-se en la intel·ligència artificial (IA) d’IBM, anomenada Watson, SEAT està desenvolupant una aplicació mòbil d’informació de trànsit, el “Mobility Advisor”. Aquesta aplicació permetrà als usuaris triar la millor opció de transport, ja siga amb cotxe, moto, bicicleta o transport públic.

Gràcies a l’aprenentatge automàtic de Watson, l’assessor de mobilitat podrà conéixer les preferències dels usuaris i oferir-los recomanacions personalitzades. El sistema estarà connectat al núvol d’IBM i s’adaptarà de manera dinàmica a l’evolució de les condicions, tenint en compte la meteorologia, el trànsit i els esdeveniments extraordinaris. A més, podrà integrar la informació relativa al calendari dels usuaris i les eleccions històriques per a suggerir la millor opció de transport a cada moment, fins i tot quan es tracte d’aparcar el cotxe, caminar o muntar en un patinet elèctric.

El premi Connected Car s’atorga anualment a les millors innovacions amb cotxe connectat. Enguany ha sigut la seua setena edició i els lectors d’ACTE BILD i COMPUTER BILD han votat als guanyadors en huit categories diferents, mentre que dos equips editorials han decidit els guanyadors dels premis Pioneer i Editorial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací