Finalitza en Almassora l’identificació de finques de cara a la construcció de la pantalla del Serrallo

637

La consultora externa finalitza l’informe per a iniciar la taxació de les 80 finques afectades per l’obra

Actualitat Diària

La regidora de Territori de l’Ajuntament d’Almassora, Carmina Martinavarro, ha confirmat que la consultora externa encarregada d’identificar les més de 80 finques situades en la franja que ocuparà la pantalla verda del polígon del Serrallo. L’empresa ha presentat l’expedient en dependències municipals perquè els serveis tècnics del consistori comencen ara l’estudi que finalitzarà amb la valoració econòmica de l’expropiació dels terrenys.

Martinavarro ha assenyalat que és un pas indispensable per a poder adquirir les parcel·les afectades pel parc públic i avançar en el projecte d’execució per a mitigar l’impacte ambiental que suposa el polígon del Serrallo de Castelló sobre Almassora. “És un procés llarg en el temps i car econòmicament, que tirarà avant també amb la cooperació de la Unió Europea, i al qual hem de recórrer ara per a fer front a les conseqüències que ha implicat la concessió irresponsable de llicències urbanístiques atorgades en el seu moment”, segons l’edil.

La creació de la pantalla verda està inclosa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), a través de la línia ‘Millora de l’entorn urbà’ i compta amb fons Feder de la UE. El pressupost municipal de 2019 va assumir 16.819 euros per a avançar el projecte d’expropiació a través de la delimitació de les més de 80 finques que ha presentat ara l’empresa en seu municipal.

A més, els comptes públics de l’any passat van incloure les despeses de l’assistència topogràfica que es va materialitzar també amb el vol d’un dron sobre els terrenys confrontants al polígon del Serrallo. Les imatges aèries han permés conéixer la disposició de les finques i els elements que contenen per a topografiar la superfície que ocuparà la franja de pantalla verda que separarà la zona industrial dels habitatges de la costa.

Entre els passos que va avançar l’equip de govern en 2019 van figurar les reunions amb els propietaris de les finques situades dins del perímetre afectat. L’Ajuntament va citar a prop de 60 persones durant una setmana per a informar-los sobre el procés de compra dels terrenys. Aquestes trobades privades van permetre resoldre els dubtes de cada resident amb la màxima confidencialitat.

A partir d’ara, ha assenyalat l’alcaldessa, Merche Galí, el procés continua amb una nova reserva de fons en el pressupost municipal de 2020 per a l’avanç en l’adquisició del sòl que conclourà amb la plantació de franges d’arbratge de fins a 12 metres d’altura que permetran reduir l’impacte del Serrallo entre el 80 i el 90% sobre la població de la costa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací