Santa Magdalena dona llum verda al pressupost de 2020 que serà de 2.267.130 euros

716

El ple aprova una moció sol·licitant que el tram de la n-340 entre Torreblanca i Peníscola es declare zona de descans amb l´ap-7 alliberada

Actualitat Diària

El ple de l’Ajuntament de Santa Magdalena, amb els vots a favor del PSOE i l’abstenció del regidor del PP, ha donat llum verda al pressupost municipal per al present exercici, que està xifrat en 2.267.130 € en el capítol d’ingressos i 2.205.219 €, pel que fa a despeses, sent d’aquesta manera el “pressupost més important de la història de Santa Magdalena, tant per la quantia econòmica com per la inversió”, segons ha afirmat l’alcalde de Santa Magdalena, Sergio Bou.

Bou ha explicat que s’ha realitzat un reequilibri, ja que “ara no comptem amb l’IBI de caràcter especial de l´ap-7, la qual cosa hem compensat amb la reducció de sous i de gent contractada a través de programes, així com la disminució de les despeses corrents. A més, comptem amb els Fons de Cooperació Municipal, tant de la Generalitat com de la Diputació, el Pla Castelló 135, on destinem el 50% a despesa i hem adequat taxes municipals, que ens permeten minimitzar aquesta pèrdua d’ingressos”.

En el capítol d’inversions, que suposa el 66% del pressupost municipal, amb quasi 1.500.000 €, està l’ampliació i millora del CEIP Albert Selma amb 1.380.000 €, la construcció de nínxols i lavabos en el cementeri municipal, destinant-se 45.650 €, la finalització de la segona planta de l‘Edifici Municipal amb 22.385 € i la compra de màquines per al gimnàs municipal amb 3.000 €.

D’altra banda, l’Ajuntament de Santa Magdalena, amb el pressupost de 2020 continua mantenint tots els serveis bàsics essencials com la Ludoteca Municipal i les activitats extraescolars, que es realitzen en el CEIP Albert Selma, la Unitat de Respir Municipal, el Servei d’Atenció Domiciliària, que es reforça consolidant d’aquesta manera i ampliant els Serveis Socials, les subvencions a les associacions i col·lectius locals, escola de música, classes de pintura, i tota classe d’activitats encaminades a millorar la vida dels veïns i veïnes de Santa Magdalena. Al mateix temps, continuarem apostant per la promoció turística del nostre municipi com a destinació de turisme natural.

Al mateix temps, el consistori magdalener, ha aprovat per unanimitat una moció en la qual se sol·licita al govern que: es permeta la circulació per la n-340 de camions de 4 o més eixos des de i cap al primer accés a l´ap-7 disponible en la direcció de la marxa en els següents supòsits: entrada i eixida del domicili del vehicle o conductor, entrada i eixida del lloc de càrrega i descàrrega de les mercaderies transportades i entrada i eixida d’establiments de serveis situats fora de l’autopista. A més, es demana que es declare el tram de la n-340 entre Torreblanca i Peníscola com a zona de descans de l´ap-7.

L’alcalde de Santa Magdalena ha dit que “Santa Magdalena no pot quedar marginada pel fet que tots els transportistes es vegen obligats a circular per l´ap-7. Hem de continuar lluitant en la defensa dels nostres interessos, de la mateixa manera que intentarem buscar una eixida de l´ap-7 en el nostre municipi o pròxima a aquest”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací