Sant Jordi aconsegueix millores en el transport escolar per als estudiants de Secundària a centres de Vinaròs

673

Després de les queixes formals realitzades per l’ajuntament a Conselleria, es redueix fins a cinc vegades el temps de desplaçament

Actualitat Diària

Després de les diferents queixes formals i sol·licituds realitzades a la Conselleria d’Educació i al Síndic de Greuges, l’Ajuntament de Sant Jordi valora positivament les millores aconseguides en el transport escolar per als estudiants de Secundària de Sant Jordi que es desplacen diàriament als instituts vinarocenses Leopoldo Querol i Josep Villaplana.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, s’ha mostrat “satisfet perquè per fi s’ha aplicat el sentit comú. No era de rebut que els nostres joves, xiquets i xiquetes de Sant Jordi, hagueren de passar 50 minuts en l’autobús escolar en un trajecte que ocupa només uns 10 minuts. Després d’expressar les nostres queixes formals a la Conselleria i al Síndic, després de seguir molt de prop aquest tema, de moment veiem que s’ha millorat el servei. Seguirem pendents perquè aquesta millora no es tracte d’una cosa circumstancial i es quede com a definitiva, perquè la qualitat en el servei d’educació dels nostres fills, inclòs aquest transport obligatori és fonamental a l’hora que les famílies decidisquen quedar-se a viure a Sant Jordi”.

I és que cal tindre en compte que la Conselleria d’Educació és la responsable del servei de transport públic escolar, que és obligatori. La problemàtica es produïa perquè emprava el mateix itinerari i autobús que recollia als estudiants de Sant Jordi per a donar servei als quals viuen en l’extraradi de Vinaròs, amb el que un trajecte que hauria de durar 10 minuts s’allargava fins a 50 minuts, fent a la volta el mateix recorregut. Això suposava que els estudiants de Sant Jordi isqueren a les 6.50 hores del municipi per a arribar a temps a l’entrada de les classes a les 8.00 hores i, a la volta, que no tornaren fins a les 16.00 hores als seus domicilis, sense menjar, i només amb 20 minutos de descans en tota la jornada.

“La situació era abusiva, i més quan estem parlant de menors”, ha conclòs l’alcalde.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací