Almassora aprova la reducció de la taxa de terrasses i mercats al 50 % en 2021 per a ajudar a l’hostaleria

598

L’ajuntament mantindrà l’ampliació actual que existeix a terrasses i negocis fins que l’aforament recupere la normalitat

Actualitat Diària

La comissió de seguiment de la Covid-19 ha acordat aquesta setmana a Almassora la reducció de la taxa de terrasses i mercats al 50% en 2021 per a ajudar a la recuperació dels negocis d’hostaleria i les parades del mercat ambulant. Així ho ha anunciat aquesta setmana l’alcaldessa, Merche Galí, qui s’ha compromés a mantindre l’ampliació actual que existeix a les terrasses i llocs fins que els negocis del sector puguen recuperar el seu aforament habitual.

El fòrum periòdic en el qual participen representants de tots els grups polítics ha determinat que la mesura adoptada en la comissió s’estenga durant tot l’any que ve. En l’actualitat, la mesura proposada per l’equip de govern podria beneficiar fins a 42 establiments amb terrassa i 29 titulars de les parades del mercat que únicament pagarien el 50% de les taxes durant 2021. A més, el consistori mantindrà l’ampliació de les terrasses fins que els locals puguen recuperar el seu aforament amb normalitat.

“Mantindrem les facilitats que els vam oferir al final del confinament per a mantindre les mateixes taules de les terrasses en més espai”, ha declarat la primera edil, qui ha explicat que “els serveis tècnics calcularan la rebaixa de la taxa, que estarà al voltant del 50% i, per descomptat, si en algun moment han de cessar en la seua activitat i ens tornen a confinar tornaríem a donar-los la possibilitat de reembossar-los la taxa”, ha declarat.

Cal recordar que el ple de l’Ajuntament d’Almassora va aprovar el passat 11 de maig una modificació de l’ordenança fiscal que regulava les taxes per l’ocupació de la via pública. Aquesta decisió va permetre estalviar prop de 100.000 euros als negocis d’hostaleria amb terrassa i als venedors ambulants del mercat durant 2020. Després d’activar l’exempció de pagament, el consistori va passar d’ingressar 123.000 euros en 2019 a 30.000 euros aquest mateix any. A més, el departament d’Intervenció va retornar als propietaris l’import proporcional als dies que van haver de tindre tancats els seus negocis després de la declaració de l’estat d’alarma.

Així, la recaptació de 2019 corresponent a l’ocupació de la via pública per taules i cadires de locals d’hostaleria va ascendir a 40.306,43 euros. El pagament d’un únic trimestre en 2020 ha deixat únicament 10.076,60 euros de liquidació per aquest concepte. D’altra banda, l’ocupació de la via amb les parades del mercat ambulant dels dimarts i divendres va aportar en 2019 un total de 83.178,39 euros, mentre que enguany el consistori va percebre 20.794,5 euros.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha mostrat el seu suport als negocis d’hostaleria: “Estarem al costat dels veïns que formen part dels sectors més castigats econòmicament per la pandèmia, per això hem consensuat aquestes mesures en l’última comissió amb tots els grups polítics”, ha afirmat la primera edil.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací