Dansa i Bureo per a celebrar Sant Antoni aquest cap de setmana a Borriana

1227

El diumenge 19 de gener a les 18h a la plaça la Mercè a càrrec de Grup de danses tradicionals de l’Arenilla de Borriana

Actualitat Diària

Com mana la tradició a la ciutat, consolidada al llarg de dècades, la celebració de Sant Antoni s’iniciarà al Port de Borriana el proper diumenge 19 de gener amb dos cercaviles de mascotes, una al matí a les 11h al Port i l’altra per la vesprada a les 18h a la plaça Major, amb el repartiment de rotllos, la ‘Dansà i bureo de Sant Antoni’, l’enorme foguera i la ‘Cagà del manso’, entre altres moltes activitats.

El Grup de danses tradicionals l’Arenilla de Borriana, amb la col·laboració d’altres grups de dansa convidats per a l’ocasió, ens delectan amb un ball a la plaça de la Mercè a les 18h.

Les danses aniran avançant, a poc a poc, fins arribar a la plaça Josep Iturbi, on s’encendrà la popular foguera de Sant Antoni i es ballarà el fandango final al seu voltant. Aquest serà el moment en què es durà a terme un bureo amb música de rondalla, on tot aquell que vulga sumar-se podrà passar-ho bé ballant tota una varietat de balls tradicionals com jotes, seguidilles i fandangos.

Des de l’Ajuntament, el regidor de Cultura, Vicent Granel, agraeix el treball i l’esforç del Grup de danses tradicionals de l’Arenilla any rere any, per treure la dansa tradicional als carrers de la nostra ciutat amb motiu d’una celebració tan arrelada com és Sant Antoni i fer participar, al mateix temps, la ciutadania en el coneixement i la recuperació dels nostres balls tradicionals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací