Safont demana l’adopció de les mesures de seguretat entre els menors de 30 anys perquè “s’estan relaxant”

615

L’alcaldessa denuncia els “actes vandàlics” comesos durant els caps de setmana a les platges de la localitat

Inés Romero / Actualitat Diària

L’alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, ha fet un balanç de la situació sanitària en la localitat en la roda de premsa d’aquest matí. Així doncs, ha explicat que s’ha produït algun cas positiu de Covid-19 que “va poder tenir contacte amb altres persones” encara que “s’han fet les proves PCR i totes han donat negatiu”. De moment, hi ha algun cas puntual i, per això, l’alcaldessa ha demanat conscienciació social.

Així mateix, Safont ha detallat que la majoria dels nous positius són de persones menors de 30 anys i fins i tot, menors de 20, alguna cosa que és “problemàtic perquè això vol dir que s’estan relaxant en l’adopció de les mesures de seguretat”. No obstant això, malgrat aquests casos aïllats, l’alcaldessa ha declarat que, en general, la gent està complint amb les pautes de distanciament social i ús obligatori de màscares, però igualment “s’han produït denúncies per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil”. “Aquest és un tema que tractarem en la junta de l’11 d’agost en la qual participaran…

Referent a l’oci, ha manifestat que els bars, restaurants i quiosquets del municipi estan complint amb les normes i que, per aquest motiu, assegura, “no ens hem plantejat el tancament dels establiments”. No obstant això, l’alcaldessa ha destacat que s’estan produint queixes per part dels veïns, atès que s’estan detectant reunions en zones privades, com a xalets, majoritàriament per part de gent jove. “És important reforçar l’aplicació de les mesures de seguretat en aquests llocs”, ha demanat.

Seguint amb la crisi sanitària, Safont ha anunciat que es realitzarà un homenatge a totes aquelles persones que han col·laborat a Borriana per a tirar endavant durant els mesos de la panderia.

Vandalisme a les platges

L’alcaldessa ha afirmat que enguany les platges de Borriana estan sent visitades per moltíssim usuaris, ja que “tenim el plus que som considerats com una platja segura”, certificat que va obtenir l’ajuntament el passat 26 de juliol. Igualment, ha això cal sumar altres reconeixements com la Q de qualitat turístiques o la bandera blava.

Playa-del-Arenal-en-Burriana-

Malgrat aquests bons resultats, Safont ha volgut lamentar alguns “actes vandàlics” que es produeixen cada cap de setmana. “La gent salvatge”, així és com els ha qualificat l’alcaldessa, “arrenca els pals de la platja que garanteixen la distància mínima de seguretat” i també “lleven els senyals de trànsit”. “Això no té perdó i denunciarem a les persones que estan fent aquests actes reiteradament”, ha sentenciat.

El circuit de cal·listènia, per a setembre

arxiu parc calistenia- BorrianaSafont ha explicat que el projecte del circuit de cal·listènia, situat al parc de Novenes de Calatrava i cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, es procedirà a la seva instal·lació al setembre, pel fet que “l’empresa ens va demanar endarrerir-ho fins a aquest mes pel tema de les vacances”, encara que “tot està en marxa i hi ha dates concretes per a anar cap endavant”.

Aquesta nova instal·lació comptarà amb un equipament compost per diferents estructures, entre les quals es troben una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d’abdominals per a exterior, almenys amb tres barres transversals a diferent altura i un banc d’abdominals horitzontals o inclinat, i una unitat de taula d’exercicis per a exterior que consisteix en una peça metàl·lica compost per dues barres i tres, quatre o cinc semianells de diferents altures.

Reforma de l’antic ambulatori

Safont ha assenyalat que ja hi ha empreses interessades en la construcció i reforma de l’antic ambulatori de lao localitat. “S’ha produït una adjudicació, que està en tràmit i tot serà més ràpid”, ha afirmat.

ambulatori antic-Borriana

Festes de la Misericòrdia 2020

L’Ajuntament de Borriana i la regidoria de Festes van comunicar el 28 de juliol la decisió oficial de suspendre les Festes de la Misericòrdia 2020 per a “continuar optant per la producencia i evitar les aglomeracions, a causa de la situació actual de rebrots i la impossibilitat de garantir el compliment de les mesures de prevenció en la majoria de les nostres tradicions festives”. No obstant això, l’alcaldessa ha anunciat en la roda de premsa d’aquest divendres que “s’estan plantejant algunes activitats i actes, però encara no estan concretats”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací