Alcalà-Alcossebre insisteix al ministre Ábalos sobre les demandes municipals sobre transport i carreteres

582

Sol·licita un accés de l’AP-7, la millora de la N-340 i que s’aixequen les restriccions als transportistes locals per a circular per la N-340

Actualitat Diària

L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha remès una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, amb últim recurs per a resoldre diferents qüestions que afecten el municipi i depenen del seu Ministeri i no s’han resolt tot i que des del consistori s’han realitzat diferents gestions sobre aquest tema. Es tracta, en concret, de la petició d’un nou accés de l’AP-7 en el terme municipal d’Alcalà de Xivert, l’adequació de la Nacional 340 en la zona del Coll i que s’aixequen les restriccions imposades des del Govern central per al pas de camions per la Nacional 340 en el tram entre Torreblanca i Peníscola, la qual cosa suposa un greu perjudici econòmic per a transportistes i empreses de la localitat.

La demanda sobre el nou accés de l’AP-7 i la millora de la N-340 es va plasmar en una declaració institucional aprovada per l’Ajuntament al juliol de 2018 que es va remetre al citat Ministeri i a la Generalitat Valenciana sense que, de moment, s’hagi comunicat al consistori cap avanç. Comptar amb un nou accés des de l’AP-7 suposaria per al municipi disminuir el pas de vehicles en el tram de la Nacional 340 i reduir així la seua perillositat i elevada taxa d’accidents. Suposaria també crear un accés directe al municipi, vertebrant la seva connectivitat amb la resta de la província i la Comunitat; posar en valor Alcalà-Alcossebre com a destinació turística i facilitar l’accés i connectivitat al polígon industrial El Campanar, donant-li així més oportunitats de negoci i generant més riquesa per al municipi.

Respecte a circulació de camions per la Nacional 340, es va plasmar en una declaració institucional aprovada al novembre de 2019 en suport a les empreses i transportistes locals afectades, sense que tampoc s’haja adoptat cap solució sobre aquest tema per part del Ministeri.

L’Alcalde Francisco Juan finalitza la seua carta recalcant que “d’aquestes qüestions depèn no sols el desenvolupament econòmic de la meua localitat sinó també la seguretat dels veïns i veïnes que diàriament han de circular per un dels trams més perillosos de la Nacional 340”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací