La Ruta de l’Aigua d’Almassora ultima els seus detalls a una setmana del seu inici

Els visitants recorreran llocs tan singulars com la Casa dels Reixes o les restes de les boqueres disseminades pel terme municipal

1100

ActualitatDiària

La tradicional eixida amb bicicleta que cada any organitza l’entitat juvenil Lluïsos Almassora en col·laboració amb la Regidoria de Joventut recorrerà, en la pròxima edició, construccions relacionades amb el reg i a la gestió de l’aigua del Millars. Els ciclistes visitaran els elements que conformen la denominada ‘Ruta de l’Aigua’, situats en el marge del riu.

Així doncs, l’eixida es realitzarà dissabte que ve 14 d’abril des del Centre Parroquial, des d’on el grup es dirigirà, a través de la senda verda, al partidor de la Casa dels Reixes -originari del segle XVIII- per a continuar fins a la Caseta dels Moros -segle XVI- i a l’assut de Santa Quitèria, reconstruït després de diverses riuades en el segle XIX. Durant el recorregut, els excursionistes també podran observar les restes de les tres úniques boqueres que es conserven en el terme municipal i que van ser construïdes entre els segles XVII i XVIII.

“El patrimoni hidràulic d’Almassora és molt ric i representa la importància que aquestes estructures han tingut per a l’economia i el desenvolupament social d’Almassora”, ha assegurat el regidor de Joventut, Xavier Trenco. L’edil ha convidat a la ciudanía a “redescobrir i conèixer més a fons aquests elements, que tantes vegades hem vist però als quals no solem donar-los el valor històric que tenen” i a “presentar aquest període de la nostra història a les noves generacions”.

Per a facilitar la participació, el recorregut de la ruta organitzada per Lluïsos Almassora està dissenyat perquè persones de totes les edats puguen realitzar-lo fàcilment amb bicicleta. L’entitat disposarà també d’un vehicle d’assistència que acompanyarà als ciclistes durant tota l’eixida, per a la qual és necessari inscriure’s prèviament.

Tota la informació i el material gràfic relatius a les construccions de la Ruta de l’Aigua han sigut arreplegats en la guia que cada any editen consistori i organització per a aquesta activitat i que ha sigut dissenyada per l’artista almazorense Paco Membrado. Cal recordar que en les últimes edicions, les eixides amb bicicleta organitzades per la congregació juvenil han permès els participants descobrir elements del patrimoni arquitectònic local com les ermites, les alqueries històriques i protegides del terme municipal i, en 2017, les restes de cinc molins construïts entre els segles XVIII i XIX.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací