Rosa Cañada serà la nova presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana

437

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport nomenarà la catedràtica de Llengua Castellana i Literatura de Secundària, Rosa Cañada, com a presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, en substitució d’Encarna Cuenca, que deixarà el càrrec que ocupava des de setembre de 2015 per a passar a presidir el Consell Escolar de l’Estat.

Aquest nomenament completa la renovació de la direcció del màxim òrgan consultiu i de participació social del sistema educatiu valencià després de la recent designació com a vicepresidenta de Dèlia Amorós, professora de Llengua i Literatura Valenciana a l’IES Jorge Juan d’Alacant. Amorós ocupa el lloc que estava vacant i que va ser ocupat pel professor Vicent Baggetto. 

Durant els últims cinc anys, Rosa Cañada ha sigut la cap de servei de Relacions Institucionals de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Fins que es va incorporar a la Conselleria, exercia com a catedràtica de Llengua Castellana i Literatura del cos de professorat de Secundària a l’IES Lluís Vives de València, i abans va dirigir durant cinc anys l’IES La Garrigosa de Meliana.

Aquesta doctora en Filologia per la Universitat de València també té una llarga trajectòria en el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, al qual es va incorporar en 2015, primer com a representant de l’Associació de Directores i Directors d’IES del País Valencià (ADIES-PV) i, des de 2016, com a representant de l’Administració.

Per la seua banda, Dèlia Amorós és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i entre 2015 i 2019 va ser subdirectora general del Gabinet Tècnic de la Conselleria d’Educació. Durant la seua trajectòria docent s’ha especialitzat en metodologies d’aprenentatge de llengües, ensenyament de la literatura, pedagogia sistèmica, aprenentatge cooperatiu, coeducació i identitat de gènere.

Pel que fa a Encarna Cuenca, que ara exercirà la presidència del Consell Escolar de l’Estat, és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i professora de Secundària. Al llarg dels últims 20 anys ha desenvolupat una dilatada trajectòria en llocs de gestió educativa tant en Educació de la Generalitat com en el Ministeri d’Educació i FP. 

La seua tasca des de 2015 en la Direcció del CECV s’ha caracteritzat pel compromís, la participació i el consens dins d’aquest òrgan, amb una especial incidència en el desenvolupament de la coeducació i la sostenibilitat.

Així mateix, durant els cinc anys i mig al capdavant del CECV, Cuenca ha treballat per a visibilitzar la rellevància de la lectura, per a fer valdre la Formació Professional o per a alertar sobre la necessitat d’erradicar els masclismes quotidians amb l’objectiu d’aconseguir la plena inclusió i possibilitar el desenvolupament personal, educatiu i social de l’alumnat al llarg de la vida.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací