Ivace destina 12 milions d’euros en ajudes per a la transformació digital i reforçar el teletreball

431

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (*Ivace) ha convocat les ajudes de Digitaliza 2021, a través de les que destinarà 12 milions d’euros per a la transformació digital i la incorporació de solucions digitals que facin possible el teletreball i augmentin la competitivitat de les pimes.

La convocatòria Digitalitza integra i dóna continuïtat a les convocatòries Digitalitza-CV i Digitalitza-CV Teletreball 2020 per a incentivar la inversió innovadora en tecnologies de la informació, les comunicacions i l’electrònica.

“La COVID-19 ha convertit la digitalització en un imprescindible en les empreses, obligant a buscar solucions digitals que permeten mantenir la productivitat o augmentar-la si és possible”, ha assenyalat el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent.

Pot acollir-se a les ajudes de *Digitaliza qualsevol tipus de pime, excepte aquelles que desenvolupen activitats financeres, immobiliàries, de producció primària de productes agrícoles o que operen en els sectors de la pesca i l’aqüicultura.

Cada empresa podrà presentar un únic projecte per actuació. L’ajuda màxima per projecte no superarà els 100.000 euros i la subvenció serà de fins al 40% dels costos elegibles del projecte per a les accions liderades per petites empreses i fins al 30% per a aquelles que desenvolupin les mitjanes.

El termini de presentació de sol·licituds comença aquest dijous 11 de febrer i s’estendrà fins al pròxim 10 de març.

La convocatòria Digitalitza s’emmarca dins del Pla d’I+D+i Empresarial de 2021 del *Ivace dotat amb 26,5 milions d’euros, un 26% més que en l’exercici anterior i cofinançat amb Fons Europeus (Feder).

Accions que es financen

A través de l’actuació Digitalitza Transformació, les empreses poden finançar les inversions en sistemes automatitzats, gestió empresarial i logística i la despesa en dispositius i aplicacions que afavoreixin el salt digital.

En el cas de la línia Digitalitza Teletreball, es dóna suport a la implantació de solucions innovadores que potencien el teletreball, faciliten l’operació remota i processos productius i la posada en marxa de sistemes de telecomunicació i seguretat avançada.

També inclou ajudes per a la incorporació de solucions que minimitzin o eliminen significativament l’operació presencial, com poden ser el comerç electrònic, la inversió en sistemes de fabricació additiva i impressió 3D, així com els sistemes automatitzats d’emmagatzematge i logística interna entre altres.

Balanç 2020

En 2020, el total de projectes secundats a través de les convocatòries Digitalitza-CV i Digitalitza-CV Teletreball van fregar els 700, “corroborant una vegada més la valentia i esforç del nostre teixit productiu”, ha assenyalat Climent.

En total, van anar 372 les iniciatives sobre teletreball finançades, el 37% d’elles liderades per microempreses (menys de 10 treballadors o treballadores) i 325 els projectes de Digitalització aprovats amb un alt nivell de complexitat.

Els projectes de Digitalització es van caracteritzar per la seva complexitat i pel predomini d’accions enfocades a la implantació de sistemes de planificació de recursos empresarials (*ERP), seguits pels de gestió empresarial avançada i per iniciatives referides a la implantació de sistemes d’informació per a la gestió del cicle de vida de productes i serveis.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací