Restringit l’accés en zones enjardinades de Peníscola per tractaments amb endoteràpia

931

L’actuació afectarà 60 pins de la zona urbana i el parc caní romandrà tancat el 20 i 21 de març

Actualitat Diària

La Regidoria de Serveis ha informat que, al llarg dels pròxims dies es realitzaran tractaments de prevenció de la processionària en 60 pins de la zona urbana.

Des del consistori s’ha comunicat que el parc caní romandrà tancat durant dos dies a conseqüència d’aquests tractaments als quals se sumen noves accions de control de plagues. Els treballs restringiran l’accés al recinte els pròxims dies 20 i 21 de març.

L’endoteràpia, respecte als tradicionals tractaments aeris, és un mètode alternatiu fitosanitari del qual es destaca, per un costat, l’absència de nebulització o atomització de productes químics en l’ambient.

El sistema consisteix en la injecció en el tronc de l’arbre d’una substància nutritiva fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la plant, que evitarà la proliferació de les bosses de l’eruga processionària.

Tal com els tècnics de jardineria han detallat “el tractament evita la proliferació d’erugues i, amb açò, les al·lèrgies, urticàries i altres reaccions en humans i altres animals que se solen veure afectats pels mateixos símptomes”

El tractament, dins del cicle de control de plagues, es va iniciar el mes d’octubre i, amb aquest segon tractament es completa l’acció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací