Els Monuments Fallers embaeixen Borriana amb la tradicional Plantà

907

A les 19 comissions de la ciutat se suma enguany la falla de la La Associació A.F.D.E.M. que també es cremarà dimarts que ve, a l’espera que aquest dissabte s’entreguen els premis de 2019

Actualitat Diària

Les Reines Falleres de 2018, Mar Zamora i Anne Alós i les seues Corts d’Honor i Dames de la Ciutat; els representants municipals amb la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i l’alcaldessa, Maria Josep Safont al capdavant; i les personalitats convidades a l’acte de la Plantà, que de forma oficial dóna inici als cinc dies més intensos de l’any a la ciutat de Borriana, s’han donat cita a les sis i mitja de la vesprada en la Plaça Major per a iniciar el recorregut que els ha portat a visitar cadascuna de les 19 més 1 Falles que entre la vesprada, la nit i la matinada han acabat de plantar-se als carrers i places de la ciutat. Així doncs, enguany Borriana comptarà amb una Falla més per part de l’Associació A.F.D.E.M. (Associació de Familiars pels Drets de la Malaltia Mental) que es cremarà dimarts que ve 19 de març com mana la tradició en aquestes festes josefines.

plantà4La Subdelegada de Govern, Soledad Ten, el Conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà i les candidates al Congrés i les Corts, Marisa Saavedra i Irene Gómez, no han volgut iniciar el recorregut sense abans complir amb la tradició de menjar-se un dels milers de bunyols que durant aquests dies es cuinen i ofereixen a totes aquelles persones que s’acosten a la capital de la Plana Baixa per a gaudir de les Falles. De figa, de carabassa o de vent. És igual el tipus de bunyol triat, ja que són igual de deliciosos i l’important era complir amb la tradició del dia de la Plantà.

Malgrat que fa diversos dies que molts dels treballs previs de muntatge i aixecament dels monuments fallers ja s’han dut a terme perquè tot estiguera llest en l’inici oficial de les festes, totes i cadascuna de les dènou comissions han complit amb la tradició de plantar definitivament la seua Falla entre la vesprada i la matinada del dia 15 de març.
A més, la regidora de Festes i Presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, explicava durant la visita oficial a la Plantà de cada Falla que “queda clar l’esforç realitzat per totes les persones vinculades d’una forma o una altra amb les Falles. Des d’artistes fallers, a comissions, regidories, institucions públiques que ens donen suport, Federació, fins als fallers i falleres de la nostra ciutat han tornat a superar-se enguany en la Plantà i han fet que de nou els espectaculars monuments siguen el millor reclam per a les nostres festes”. La primera de les jornades oficials de les Falles de 2019 a Borriana es tancava amb el tret de la “mascletà” nocturna que tenia lloc a partir de les dotze de la nit en la plaça de l’Hereu i on també han estat presentes les Reines Falleres, Mar Zamora i Anne Alós, així com les seues Corts d’Honor i les Dames de la ciutat. Serà durant la tard-nit d’aquest dissabte quan la Llar Fallera aculla la Gala en la qual es donaran a conèixer els monuments premiats en cadascuna de les categories, així que després de la Plantà, ara el treball és per a aquells i aquelles que han de votar per les seues Falles favorites. Com cada any, des del dia 15 de març s’obrin a Borriana cinc dies seguits i sense pràcticament marge per al descans, en els quals una vegada més, la tradició, l’expressió artística, la festa, la sàtira i la germanor es donen la mà per a honrar a Sant Josep i tornar a fer d’aquesta setmana una de les més especials de l’any.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací