Reciplasa assumeix obres en la seua planta perquè Almassora millore el tractament de fems 

1102

Els treball tenen un cost de 400.000 euros i augmentaran l’eficiència en l’eliminació d’abocaments 

Actualitat Diària

Almassora augmentarà l’eficiència de la planta de tractament de residus amb una inversió de 400.000 euros que assumirà la societat Reciplasa. Es tracta d’obres de millora en el sistema de transferència i en la canalització d’aigües per a millorar l’evacuació, evitar abocaments i eliminar l’acumulació de residus en els voltants del recinte, circumstància que millorarà la imatge de la planta i reduirà molèsties a la ciutat.

El director tècnic de Reciplasa, Fernando Albarrán, i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, han visitat aquest matí el recinte per a conéixer com seran uns treballs que tenen tres mesos d’execució i que permetran crear un depòsit de 40.000 litres d’aigua que també contribuirà a alleujar la càrrega de la depuradora d’Almassora. En la visita també ha estat present el nou president del consell d’administració de Reciplasa, Ignasi García, i la seua antecessora en el càrrec, Ali Brancal.

Amb el nou depòsit i l’actuació en les canalitzacions, Almassora posarà fi als abocaments en el clavegueram públic i contribuirà a “gestionar de manera més respectuosa amb el medi ambient els residus que es reben ací en primera instància abans del seu transport i distribució a les plantes d’altres municipis”, segons Galí. No en va, “l’aigua que solta el fem, que és bastant contaminant, ja no arribarà al nostre clavegueram, sinó que es transportarà en cubes per al seu correcte tractament”, ha ressaltat.

A més, les obres en la planta del camí Pla de Museros inclouen el canvi de sistema de carros que agilitarà el procés de descàrrega i transport a la planta de tractament, de manera que els camions que transporten el fem estalvien temps, que es materialitzarà també en una major rendibilitat per a les localitats que formen part de la societat Reciplasa. A més, la modernització dels sistemes evitarà l’acumulació de residus que causen olors i són focus de xicotets incendis.

L’alcaldessa d’Almassora ha recordat que els tècnics municipals treballen ja per a la concessió de la llicència pertinent que permeta l’inici d’aquestes obres a càrrec de la UTE Explotació Onda. Amb aquesta intervenció, també canviarà el tractament de voluminosos procedents dels ecoparcs i de les restes de poda que arriben fins a aquesta estació, de manera que els operaris els depositaran en contenidors específics per a acabar amb els munts de residus trossejats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací