Realitzen un simulacre d’evacuació d’una persona infartada a Les Coves de Sant Josep de Vall d’Uixó

El personal que treballa al recinte turístic va ser l'encarregat de cridar al 112 i de realitzar una primera atenció

1240

ActualitatDiària

Les Coves de Sant Josep han sigut l’escenari d’un simulacre d’evacuació d’una persona que ha patit un infart durant la seua visita amb barca al riu subterrani de la Vall d’Uixó. En ell ha participat Policia Local, Guàrdia Civil, Creu Roja i voluntaris de Protecció Civil, que van acudir després de l’activació del protocol des del 112 (Centre de Coordinació d’Emergències de la Comunitat Valenciana).

El personal de les Coves de Sant Josep va ser l’encarregat de cridar al 112 i de realitzar una primera atenció, traient a la persona suposadament infartada de la barca en sol quatre minuts, col·locant-la en la posició de seguretat i practicant-li una reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsica mentre arribaven els cossos d’emergències.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Ferreres, ha destacat que les Coves de Sant Josep “compten amb un desfibril·lador i el personal està format per a realitzar atencions bàsiques”, després d’haver rebut un curs teòric i pràctic de primers auxilis i d’utilització d’aquests aparells “que poden salvar vides”.

Per açò “hem volgut completar aquesta formació amb un simulacre, perquè estiguen preparats i sàpien com actuar davant un incident real en un lloc que té unes condicions especials, en ser subterrani i solament poder accedir amb barca”. I és que cal recordar que el riu subterrani rep cada any a 200.000 visitants, per la qual cosa “hem d’estar preparats davant qualsevol incident”. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó és “pioner” en l’organització d’un simulacre d’aquest tipus, a l’interior d’unes coves turístiques.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels plans de protecció i evacuació de les grutes i el simulacre va ser supervisat per l’empresa de prevenció de riscos laborals, para de “tenir una avaluació objectiva del seu desenvolupament i poder millorar allò que siga necessari”, ha afirmat l’edil, qui ha agraït el “gran treball” realitzat per totes les forces d’emergències i seguretat participants i el personal de les Coves.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací