Puig reivindica la indústria del torró per la seua capacitat d’innovar i internacionalitzar-se

654

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la indústria del torró per ser un sector “que ha innovat i que ha apostat per la internacionalització sempre”.

Així s’ha expressat en la XI Fira de Nadal de Xixona, fins la qual també s’han acostat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

El president ha assegurat que el sector torroner ha sabut modernitzar-se per a arribar als nous cosumidores i ha afirmat que la indústria agroalimentària és “una peça bàsica” en les exportacions valencianes, que en el global van aconseguir en 2019 els 30.000 milions d’euros.

Així mateix, ha assenyalat que les festes nadalenques són “un moment especial” per a l’economia valenciana, ja que molts de “els productes fonamentals del Nadal” es produeixen en la Comunitat Valenciana, com és el cas del torró, el cava, el raïm o els joguets.

El titular del Consell, qui ha manifestat que “el Nadal, en la Comunitat Valenciana, comença a Xixona”, ha destacat el pes del torró com a “columna vertebral” del municipi, així com “sector essencial” per a l’economia valenciana.

El titular de l’Executiu valencià ha destacat la presència internacional del producte alacantí, aconseguida “a través del treball” de la societat jijonenca i de la “estima als seus orígens”, així com amb la capacitat de “modernitzar aquest producte tradicional” per als consumidors del segle XXI.

“El sector torroner ha aconseguit unificar tradició i modernitat”, ha assenyalat el president, qui ha recordat que s’ha aconseguit que “una tradició sorgida de la cultura popular d’aquest territori arribe als obradors de la més alta cuina”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací