Puig demana als sectors de l’oci i restauració que extremin el control dels aforaments

399

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat als i les representants del sector de l’oci, la restauració i el comerç valencià que extremin les mesures de seguretat contra la COVID-19 i el control d’aforaments en els seus establiments durant aquest nadal per a reforçar la seguretat sanitària i protegir al màxim la salut de la ciutadania davant la pandèmia.

Així ho ha traslladat el president en la reunió que aquest dimarts ha mantingut en el Palau de la Generalitat amb responsables de les associacions empresarials Conhostur, Fotur, Anged, Comfecomerç i la Va unir Gremial del Comerç Valencià.

Aquesta crida es duu a terme per a impedir aglomeracions en aquestes festes nadalenques, segons ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, al final de la trobada, en el qual també ha participat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el conseller d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, així com els secretaris autonòmics de Turisme, Francesc Colomer, i de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Gabriela Bravo ha elogiat “el gran sacrifici que estan realitzant els sectors de l’oci, la restauració i el comerç” per a superar la pandèmia, objectiu que requereix també de “la responsabilitat individual de tota la ciutadania”, ha conclòs.

La consellera ha apel·lat a “la responsabilitat i al compromís” d’aquests sectors perquè “extremin el compliment de les mesures de control d’aforaments” en els seus respectius locals. “Som conscients ?ha afegit? que aquests dies nadalencs afavoreixen la mobilitat i les concentracions de personal”, ha afegit la consellera d’Interior, que ha demanat la col·laboració del sector per a evitar contagis.

Per això, en la reunió s’ha informat els representants d’aquests sectors que la Generalitat “posarà el focus”, en col·laboració amb “la Policia Nacional, les policies locals i la Unitat Adscrita, que ha incrementat en un 50% els seus efectius” en el compliment de les mesures de seguretat perquè “és en els àmbits on hi ha major relaxació on es produeixen més contagis”. Per aquest motiu la forces i cossos de seguretat “centraran la seva vigilància en centres i àrees comercials i en locals d’oci”.

La consellera ha fet un esment especial al control que es durà a terme en restaurants i terrasses perquè “el compliment de les mesures de distància interpersonal, ús de màscara i aforament de l’establiment es realitzi de manera estricta”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací