Puig: “De moment no estem pensant en si hi haurà o no viatges a la Setmana Santa”

466

Actualitat Diària

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, ha advocat en ‘Els matins d’RNE’ perquè les comunitats intentin harmonitzar les restriccions que aproven per a frenar la pandèmia. “Necessitem la major concertació possible; si no, pot haver-hi desfasaments que no contribueixin a superar la pandèmia com a país. Pensar que algú pot fer la guerra pel seu compte és absolutament absurd perquè el virus no entén de fronteres”, ha dit Puig, que creu que l’elevada incidència de la Covid-19 en la seva comunitat es deu al fet que “ara té més presència en les zones en les quals va tenir menys durant la primera i la segona ona”.

Preguntat sobre les declaracions de la ministra Reyes Maroto on va situar a la Setmana Santa com el llindar on es pugui començar a recuperar el turisme nacional, i tenint en compte que la Comunitat Valenciana és una de les grans potències turístiques, Puig va dir que “per a nosaltres el Turisme és un sector fonamental i tant de bo, més aviat que tard, tinguem les condicions suficients com per a poder desenvolupar una altra veus aquesta activitat bàsica, però avui dia pensar a viatjar per Setmana Santa com un objectiu, no està en el nostre ànim. En el nostre ànim està actuar partit a partit. Crec que és la situació més coherent”.

Va agregar el president que “encara estem en un moment gravíssim, amb més de 4.000 ingressats als hospitals i amb índexs molt alts”, i va recalcar que “no podem donar cap senyal per a la relaxació. Qualsevol senyal per a la relaxació seria molt negatiu. Ja m’agradaria al meu pensar com la ministra, que es pogués accelerar el procés de vacunació, que es pogués anar normalitzant la situació”.

No més restriccions

Puig ha assegurat que, de moment, no aprovarà més restriccions “perquè ja tenen poc marge” i perquè les que estan en vigor estan donant resultats. No obstant això, ha reclamat una avaluació de l’actual estat d’alarma “per si cal prendre alguna mesura més”. “Seria bo fer-ho més aviat que tard per a avaluar com ha funcionat l’estat d’alarma i per a veure si cal prendre alguna mesura al marge de les quals permet actualment”. Encara així, el president valencià ha insistit que les comunitats tenen una “altíssima capacitat de posar restriccions” i que “mirar per a un altre costat només fa que la ciutadania perdi la confiança en les institucions”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací