Bravo assegura que insistirà perquè es cobreixin les places de policia autonòmica

461

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que continuarà insistint davant el Ministeri de l’Interior perquè es cobreixin les places vacants de la Policia de la Generalitat. Bravo s’ha expressat així al final de la reunió que ha mantingut aquest dimarts amb la nova direcció de la Unitat Adscrita a la Comunitat Valenciana del Cos de Policia Nacional.

Bravo ha explicat que el Consell aposta “perquè la Policia de la Generalitat tingui l’estructura adequada i que disposi dels mitjans humans i materials necessaris”. Per aquest motiu, ha assegurat que “continuarem insistint al Ministeri de l’Interior perquè es cobreixin totes les places”

En aquest sentit, Bravo ha puntualitzat que encara que la Generalitat és conscient “que estem en una situació complicada, necessitem aquest personal perquè en aquest any de pandèmia, l’actuació de la Policia de la Generalitat ha estat clau”.

La responsable d’Interior del Govern valencià s’ha reunit aquest dimarts amb la nova cúpula policial que dirigeix la comissària Marisol Conde. En ella, José Vicente García Monte s’incorpora com a nou inspector cap adjunt a la direcció. García Monte, amb 22 anys de servei, ha exercit funcions en Estrangeria i Documentació a Catalunya, així com en diferents grups de Recerca en la Brigada Provincial de Policia Judicial i de Seguretat Ciutadana de València.

La inspectora cap María Pilar Bojó és la nova responsable de l’Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere. Bojó, amb 21 anys de servei, ha exercit com a cap, durant onze anys, del Grup de la Unitat de Família i Atenció a la Dona de la Brigada de Policia Judicial de València, i està especialitzada, des dels seus inicis a Barcelona, en el Servei d’Atenció a la Família.

A més, s’han renovat les prefectures d’Alacant i Castelló amb la inspectora María Luisa Rodríguez Barriada i l’inspector Juan Carlos Calahorra, respectivament. Al capdavant de la prefectura de València continua l’inspector César Ochoa. Rodríguez Barriada, amb 31 anys de servei, procedeix de la Brigada Provincial de Policia Científica d’Alacant en la qual ha exercit diferents prefectures de Grup i entre altres responsabilitats anteriors, la Brigada Provincial d’Informació a Pamplona.

Per part seva, l’inspector Calahorra, amb 39 anys de servei, ha exercit llocs de responsabilitat en matèries com a Estrangeria i Documentació, Policia Científica o Seguretat Ciutadana en destins anteriors com Saragossa, Lleida, Sagunt i Castelló.

D’altra banda, la Policia de la Generalitat ha renovat el seu parc mòbil amb la incorporació de tretze nous vehicles que se sumen a la flota de 100 cotxes patrulla en les tres províncies. Enguany s’han adquirit cinc vehicles més que l’anterior dins del pla de la Generalitat per a substituir la flota antiquada fins a 2023.

Els vehicles incorporats són 1 tot terreny (4X4) Mitsubishi l200, destinat a les emergències en rescats de muntanya, inundacions i nevades; 1 Renault Talismà, utilitzat en serveis de representació; 3 Renault Megane de camuflatge sense distintiu policial; 3 Nissan X-Trail sense distintiu policial que s’utilitzaran en el trasllat de menors, i altres 5 vehicles de la mateixa marca amb identificació policial que s’usaran en serveis d’atenció al ciutadà (1 a Elx, 1 a Alacant, 1 a Castelló i 2 a València).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací