PSOE trenca amb Compromís i signa un acord de govern amb Cs amb més de 40 projectes per a Almassora

702

El centre de majors després de l’enderrocament del Grup B o el servei d’acompanyament a víctimes de violència masclista, entre els objectius del nou pacte

Actualitat Diària

La gestió dels fons Feder de la Unió Europea, el pla Edificant, el Pla d’Esports, la millora dels polígons industrials, la rehabilitació d’habitatges per a recuperar barris, l’obertura de l’avinguda Mediterrània i l’exigència a la Diputació per a millorar la seguretat de la Mitgera, l’obertura de noves zones d’aparcament en solars de la platja o la construcció d’un Centre Especialitzat d’Atenció de Majors en l’espai que ocupe el Grup B després del seu enderrocament. Són algunes de les 40 actuacions incloses en l’acord de govern d’Almassora signat aquest matí entre PSOE i Ciudadanos.

El secretari general del PSOE a Almassora, Santiago Agustí, i el coordinador de Ciudadanos, Javier Mollá, han subscrit les línies d’un projecte de govern en comú en l’edifici de Ca la Vila davant l’alcaldessa, Merche Galí, i la resta dels regidors de l’equip de govern. Els assistents s’han compromés a treballar de forma “honesta i lleial” pel futur de la localitat en un acord que es materialitzarà demà en el ple ordinari amb l’entrada de Mollá i María Luisa Renau en l’executiu local.

Tal com han indicat durant la intervenció pública prèvia a la signatura de l’acord, l’escenari triat està estretament vinculat al Pla Especial de la Vila, una de les primeres actuacions que impulsarà el nou equip de govern en aquesta legislatura. La conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església suposarà l’inici de la rehabilitació de la Vila “i la posada en valor del nostre patrimoni, actuacions que executarem en aquesta legislatura”, en paraules de l’alcaldessa.

L’acord programàtic inclou també mesurades com activar un servei d’acompanyament a dones víctimes de violència masclista, incrementar el nombre de parades del Bus de la Marxa perquè les dones tornen a casa de forma segura, elaborar un Pla d’Accessibilitat Universal per a eliminar barreres arquitectòniques, potenciar el comerç local mitjançant campanyes de promoció, estudiar l’ampliació del Mercat de la Taronja o exigir un tracte just als citricultors de la localitat.

L’acord entre totes dues formacions inclou mesures distribuïdes per àrees: gestió, transparència, participació i modernització; empresa, comerç, agricultura i ocupació; urbanisme, infraestructures i medi ambient; cultura, educació i esports; i polítiques socials i igualtat. Al full de ruta s’incorporaran altres mesures a mesura que avance la legislatura.

A partir de demà, Javier Mollá ocuparà les delegacions de Cultura, Personal, Administració General, Atenció i Informació Ciutadana, Transparència i Proximitat i serà cinqué tinent d’alcalde. Per part seua, Renau serà regidora de Participació Ciutadana, Joventut i Innovació i Noves Tecnologies.

Ciutadans assegura que “tornem a la estabilitat”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament d’Almassora, Javier Mollà, ha ressaltat durant la signatura del ‘Pacte de la Vila’ entre Ciutadans i PSPV-PSOE que “amb aquest acord el municipi torna al centre i a la moderació després dels quatre anys de Govern amb Compromís”. “El nostre principal objectiu sempre ha sigut garantir l’estabilitat i buscar el millor per als veïns i est, sens dubte, és el millor acord possible des del consens i la lleialtat a tots ells”, ha assegurat el portaveu.

almassora ciutadansSobre aquest tema, Mollà ha remarcat que “encara que som sol dos regidors, farem valdre els nostres vots i la nostra veu”. “I és que, segons el regidor de Cs, “així s’ha reflectit en l’acord programàtic amb el PSPV on consten la majoria de les nostres prioritats electorals”. En matèria esportiva, la construcció del pavelló poliesportiu al costat de la piscina, en serveis socials, l’enderrocament de l’Edifici 167 per a impulsar un Centre Especialitzat d’Atenció de Majors (CEAM), imprescindible per l’envelliment poblacional, quant a urbanisme, accelerar el pla de peatonalització la zona de la Vila inclòs en els Fons EDUSI, així com avançar en els tràmits per a l’adquisició dels terrenys per a la creació d’una pantalla verda a la platja; pel que respecta a l’educació, donar suport i fiscalitzar el pla Edificant perquè s’avance en la construcció dels col·legis Santa Quiteria, Ambaixador Beltrán i l’IES Álvaro Falomir, i, per descomptat, supervisar que els barracons del CEIP Regina Violant siguen història i finalment, en matèria econòmica un compromís ferm de no pujar els impostos, millorant les modalitats de recaptació per a facilitar el pagament.

Per part seua, la responsable de pactes de la província de Castelló, Cristina Fernández, s’ha mostrat “satisfeta perquè des de Cs tornem a demostrar sentit d’Estat i que per a nosaltres les persones sí que són els primer, per la qual cosa no anteposem butaques a programa”. “Ser un partit de centre i liberal ens garanteix poder mirar a esquerra i dreta per igual, i sobretot mirar pels nostres conciutadans”, ha resolt Fernández.

Resposta de Compromís: Galí ha desobeït a la ciutadania

Compromís per Almassora ha qualificat el pacte impulsat per l’alcaldessa socialista, Merche Galí, amb Ciudadanos com a “decebedor”, després que el PSOE haja “fet més esforços per pactar amb la dreta que amb Compromís” durant el procés de negociació. Així ho ha manifestat la portaveu de la formació, Diana Belliure, qui ha assegurat que Galí ha desobeït el mandat de les urnes en pactar en la dreta per a assegurar-se “el càrrec, el salari i els assessors”.

“Nosaltres vam votar a favor del seu nomenament com a alcaldessa i ara ens trobem amb un resultat que no era el que van demanar els veïns i les veïnes d’Almassora a les urnes el passat 26 de maig”, ha assenyalat la regidora de Compromís, en referència a la majoria obtinguda pels partits d’esquerres.

Pel que fa al procés de negociació, Belliure recorda que “ja s’ha vist que Cultura era innegociable i ara el partit socialista l’ha posat a disposició de Ciudadanos”. L’edil també s’ha referit a l’increment de la despesa que “el PSOE volia evitar a tota costa i que no ha respectat, amb increments significatius de salaris i de dedicacions”. No obstant això, “des de Compromís treballarem per evitar que els veïns i les veïnes d’Almassora n’isquen perjudicats i per informar la ciutadania de qualsevol malbaratament de diners públics que es produïsca”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací