Almassora demana al Ministeri la protecció urgent del districte marítim

828

Es va aprovar en Ple la reivindicació al Govern d’un Pla Integral per a la província

Actualitat Diària

El ple ordinari de l’Ajuntament d’Almassora exigirà hui al Govern d’Espanya la “protecció” de la costa local. El text signat pel regidor Santiago Agustí compta amb el vistiplau de tots els grups per a traslladar la reivindicació al Ministeri de Transició Ecològica i exigir que declare la platja com a “zona afectada greument per emergència de protecció civil” o “zona catastròfica” després del temporal Gloria i redacte un pla integral per a la província.

En concret, el consistori reclama al Govern “que redacte, aprove i publique, com més prompte millor, el Pla Integral de Protecció de la costa de la nostra província i el dote de la major quantia possible en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat”. Almassora entén que el Ministeri de Transició Ecològica ha de tindre en compte les circumstàncies de cada municipi i adaptar un programa d’actuació que minimitze els efectes dels temporals.

Tal com ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí, l’actuació ha de ser global per a tota la província i amb projecció de futur. “Pràcticament tots els municipis costaners de Castelló ens hem vist afectats pel temporal, per la qual cosa hem d’estar units per a buscar les millors solucions, adaptades a la realitat concreta de cada localitat”, segons Galí.
Així, entre els punts que inclou la moció consensuada figura que el Ministeri “autoritze noves ampliacions del Port de Castelló exclusivament si van acompanyades de les oportunes obres de protecció de la costa d’Almassora”. El mateix document recorda que és imprescindible “habilitar amb la major urgència possible les ajudes necessàries per a la reconstrucció de les infraestructures danyades”.

No en va, el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) ha xifrat en 1.022.500 euros els danys causats en les infraestructures després del temporal de gener. Passarel·la, mobiliari, jardineria, asfaltat i il·luminació s’han vist afectats per la força de la mar del temporal i és per això que l’Ajuntament exigeix a les institucions supramunicipals que activen les ajudes d’emergència necessàries per a fer front als danys més urgents.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Almassora s’ha compromés a facilitar a les persones afectades per danys en les seues propietats de la platja l’assessorament amb tots els mitjans al seu abast per a realitzar les estimacions de danys i la tramitació d’ajudes. La primera edil ha volgut reiterar l’agraïment recollit en la moció i que destaca la labor realitzada per tots els organismes que van intervindre en les labors de rescat i reparació dels danys, especialment Bombers, Agència Valenciana de Seguretat, forces i cossos de seguretat de l’Estat, Policia Local, UME, Protecció Civil, brigades i persones voluntàries.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací