Morella negra com la trufa es presenta a la llibreria Argot de Castelló

651

Actualitat Diària

El festival gastro-literari Morella negra com la trufa se celebra els dies 14, 15 i 16 de febrer i aquesta vesprada es presenta a la llibreria Argot de Castelló a les 19.00 hores. En aquest acte es donarà a conéixer la programació del festival amb les diferents activitats al voltant de la novel·la negra i la gastronomia, ja que Morella negra està emmarcat dins de les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports. Cal destacar que la presentació d’avui comptarà amb la presència d’autors, autores i participants de Morella negra.

Un dels actes principals del cap de setmana serà l’entrega del IV premi Tuber Melanosporum a l’escriptora o escriptor novell del 2019. En aquesta edició els i les finalistes a aquest guardó de la quarta edició del premi són: Camins dubtosos de Joan Carles Ventura, El hombre que nunca haría daño a nadie de Roger Rubio, La mecedora d’Anna Hernández, Lo que callan los muertos d’Ana Lena i No cerramos en agosto d’Eduard Palomares.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “Morella negra com la trufa és un esdeveniment molt important a la ciutat, el qual concentra una gran quantitat d’escriptors, escriptores i amants de la novel·la durant el seu transcurs”. L’edil ha recordat que “aquest festival està emmarcat dins de les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports, per la qual cosa també hi ha tast de vins i degustacions a més de les taules redones i presentacions de llibres”. Mari ha comentat que “la presentació a la llibreria Argot d’avui és molt important per la proximitat de Castelló i la quantitat de gent que es pot apropar després durant el cap de setmana a Morella per a disfrutar del festival”. Finalment, ha aprofitat per a “convidar a totes i tots a participar en les diferents activitats previstes per als dies 14, 15 i 16 de febrer en el festival Morella negra com la trufa”.

Programació de V Morella negra com la trufa
Els dies 14, 15 i 16 de febrer tindrà lloc la cinquena edició del festival  gastro-literari Morella negra com la trufa. Així, les taules redones i presentacions de llibres es combinen amb degustacions de pinxos i plats elaborats amb trufa, així com visites guiades a la ciutat.

El divendres comença aquest festival amb la inauguració a la Llotja de l’ajuntament a les 20.00 hores. En aquesta participaran el comissari de Morella negra com la trufa, Jorge García, el periodista i escriptor, Carlos Quílez, la Diputada de Cultura de Castelló, Ruth Sanz, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. A les 23.00 hores, la Nevera Medieval acollirà la Masterclass de cine negro entre copas de la mà de Santiago Álvarez, director de continguts de València Negra. Finalment hi haurà una degustació de pinxos de trufa del restaurant Cardenal Ram i vi de la IGP de Castelló de la bodega Mas de Rander.

El dissabte hi haurà activitats durant tot el dia, de manera que la jornada començarà amb una visita guiada a la Morella més negra a les 10.00 hores. A les 12.00 hores, mesa literària Tubers 2020 amb els i les finalistes del premi Tuber Melanosporum d’aquesta edició a la Sala del Justícia. A la vesprada el festival continua amb la mesa literària Rural noir, pequeñas comunidades, dramáticas historias amb els escriptors Jordi Llobregat, Miguel Ángel Hernández i Marto Periente i moderada per Paco Atero a les 18.00 hores. A les 19.15 hores, Entrega del IV premi Tuber Melanosporum a la Sala del Justícia. A les 19.30 hores en aquesta sala, mesa literària Arte de novela negra amb les autores Berna González i Arantza Portabales. Finalment, a les 20.30 hores, firma de llibres a l’espai gastro-literari Sergio Beser i degustació de pinxos amb trufa dels restaurants Vinatea i La Fonda Moreno i vi de les bodegues Mas de Rander.

El diumenge comença amb la mesa literària i d’actualitat True crime, más allá de la imaginación a les 11.00 hores a la Sala del Justícia i moderada pel periodista i escriptor Carlos Quílez on també participaran la jutge d’instrucció, Rosa M. Freire, la criminòloga, Paz Velasco, i els escriptors i periodistes, Luis Rendueles i Bea Osa. A continuació a les 12.30 hores, aquesta sala acollirà la mesa literària Dispopía Negra. Finalment, a les 13.30 hores, firma de llibres i degustació de pinxos del restaurant La Fonda i vins del Mas de Rander a l’espai gastro-literari Sergio Beser.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací