Protecció Civil realitza a la Vall d’Uixó un 30% més de serveis durant 2017

Els voluntaris van prestar 8.565 hores de voluntariat repartides entre 38 membres

1128

ActualitatDiària

L’agrupació de Protecció Civil de la Vall d’Uixó va realitzar 8.565 hores de voluntariat l’any passat, repartides en 502 serveis prestats per 38 membres. Açò suposa que el nombre d’hores realitzades ha augmentat en un 21,5% respecte a l’any anterior i els serveis en un 30% (7.961 hores i 478 serveis en 2016).

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Ferreres, ha destacat “l’esforç i dedicació” dels voluntaris, quasi 40 persones que “en major o menor mesura” fan “una labor altruista sense demanar gens a canvi i que va en benefici de tots els valleros i valleras, estant presents en tots els actes que comporten aglomeracions de gent i realitzant tasques de suport i reforç a les forces de seguretat i emergències”.

Dels 502 serveis que van dur a terme al llarg del 2017, 117 van ser preventius, 68 taurins, 54 festius i 52 esportius. La resta es reparteixen entre col·laboracions amb altres agrupacions, recolze en la Llar Sagrada Família i actes amb persones majors, infantils, culturals o solidaris. A l’estiu també van prestar servei i atenció en la seua seu del Paratge de Sant Josep, punt de gran afluència de visitants en aqueixes dates.

Ferreres ha assenyalat que l’agrupació “no solament presta els seus serveis en actes festius, que poden ser els més cridaners o coneguts per la ciutadania“. De fet, s’encarreguen de revisar periòdicament els hidrantes situats en el terme municipal per a comprovar que estan en condicions en cas d’incendi, informen sobre la prohibició de fer foc segons el nivell de pre-emergència i risc existent i “col·laboren amb altres cossos, per exemple senyalitzant camins i rambles”.

L’actual equip de govern manté la seua aposta per la formació contínua dels voluntaris, de manera que al llarg de l’any passat van participar en diversos cursos (primers auxilis, ús de desfibril·lador, prevenció d’incendis) i simulacres, amb l’objectiu de “que estiguen el més preparats possible per a prestar un servei que és imprescindible”. Per açò, aquesta serà també “la línia a seguir” durant aquest exercici.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó va adquirir l’any passat un nou vehicle per a Protecció Civil, adequat per a transitar per camins i zones rurals, per la qual cosa s’ha utilitzat “per a tasques de vigilància i prevenció d’incendis”. Amb l’objectiu de “seguir millorant els mitjans dels quals disposen” en el pressupost d’enguany s’ha inclòs la compra d’una nova furgoneta “per a substituir l’actual, molt deteriorada ja”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací