La música inunda els carrers de Borriana amb una nova edició del Maig di Gras

960

Les actuacions de Swing di Gras, Sister Lau, Saul Ska Ba, Antonio Pata Negra, Balkan Paradise Orchestra i, especialment, dels italians The Uppertones obrin el festival de la música negra i de carrer

Actualitat Diària

La quarta edició del festival Maig di Gras de Borriana ja ha començat als carrers i places de la capital de la Plana Baixa amb una primera jornada que, malgrat mantindre pendents del vent als i les membres de l’organització, s’ha desenvolupat sense incidències i amb la força de la música al més pur estil Nova Orleans. Ho ha fet, a més, amb el seu principal segell d’identitat: les actuacions musicals en ple carrer i gratuïtes per a tothom. És així com els organitzadors del festival, l’associació cultural Soul Explosion ho han explicat des que en 2015 nasquera el festival, ja que “l’objectiu final de Maig di Gras és acostar al màxim a la gent la música negra i de carrer, que estiga al seu abast d’una forma totalment gratuïta i que aconseguisca congregar al voltant de la música, la diversió i la cultura a tanta gent”.

Malgrat que ja durant la nit del dijous, el festival calfava motors amb una primera presentació del llibre “Sound System: el poder político de la música” i la primera de les Jam Session que el Naraniga Gastromusic acollirà cada nit del cap de setmana, ha sigut durant la vesprada el divendres quan la música ha començat a sonar amb força i cridar al nombrós públic que a poc a poc ha anat arribant fins a la plaça Major de Borriana. A partir de les 18.00 hores s’obria el French Market i les Food Trucks començaven a preparar els seus menús en el carrer Major, mentre en l’escenari la cantant Tatiana Javaloyes que enguany actua també com a mestra de cerimònies, donava pas al taller de Lindy Hop de l’Associació Cultural Swing i Au de Castelló, que precedia a l’actuació de Swing di Gras en la mateixa plaça Major. I a partir de les 21.30 hores la música punxada per Sister Lau, Saul Ska Ba i Antonio Pata Negra obria una nit que anava “in crescendo” quant a espectacularitat i assistència.

maigdigras3Un dels plats més forts del cap de setmana a Borriana aterrava en l’escenari de la Plaça Major directament des de la ciutat italiana de Torí. The Uppertones complien amb les expectatives i oferien un complet i potent concert en directe. I entre concert i concert, alguns i algunes aprofitaven per a visitar les exposicions i mostres que també s’inclouen en la programació del Maig di Gras, com la de Miku Conservació i l’Exposició Col·lectiva del festival, totes dues situades en els jardinets del Pla, al costat de la zona de concerts. L’última actuació de la primera jornada de festival era a càrrec de Balkan Paradise Orchestra, el grup català format exclusivament per dones que van fer ballar i van animar al públic en tot moment abans del tancament definitiu que e nou se celebrava en el carrer Sant Vicent amb la segona de les Night Sessions.

I per a complir amb aqueix objectiu de diversificar i oferir música i cultura a tota mena de públics, el Maig di Gras a penes deixarà marge per al respir, ja que el dissabte l’activitat es reprendrà a partir de les 12.00 hores amb els jocs i tallers infantils oferits per l’Agrupament Escorta de Borriana, i les primers sessions del dia amb Cinnamon Dj i l’actuació en directe de Meter Mano Rara i L@s Chic@s de la Societat ‘Ca Blues de L’Alcora’. El mateix artista Meter Mano Rara oferirà un taller de construcció Seider Blues i una “Jam Menuda” a partir de les 17.00 hores, just quan acaben les sessions de música de Voro Punxadiscos, Bernat Fa, Ferran Granola i Second Line Djs.
El primer dels coneguts i espectaculars cercaviles del Maig di Gras serà a càrrec dels francesos Les Fanflures a partir de les 19.00 hores, al qual seguirà dues més de la mà de Broken Brothers Band i Balkan Paradise Orchestra que repetiran per segon dia en el festival. Les actuacions de Sr. Lobezno, Broken Brothers i Les Fanflures Brass Band en l’escenari tornaran a tancar la segona jornada del festival.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací