Presentada la ruta gastronòmica ‘POP: Olles, Olles i Potatges’ que recorre Castelló i Alacant

457

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur promouen i impulsen la VI edició de les ‘Jornades POP: Olles, Olles i Potatges’, per a promoure el turisme gastronòmic a través dels plats de cullera.

Aquesta iniciativa està basada en la creació d’una ruta gastronòmica que recorre les principals localitats de la província de Castelló i de la província d’Alacant, a la qual s’han sumat tot tipus de restaurants participants aportant un menú especialment preparat per a l’esdeveniment.

Aquestes Jornades s’han impulsat a través de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur) i la Federació Empresarial d’Hostaleria de la Província d’Alacant (FEHPA), amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Aquest dimecres s’han presentat aquestes jornades en dos actes simultanis celebrats a Castelló de la Plana i a Alcoi. Així, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el vicepresident de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur), Luis Martí, han realitzat la presentació a Castelló.

Francesc Colomer ha ressaltat que “la política turística no pot concebre’s sense el sector i sense la governança col·laborativa”, al mateix temps que ha defensat l’hostaleria com a “sector estratègic pel paper generador que suposa, ja que s’insereix en un àmbit que genera aproximadament el 30% del PIB nacional”.

Per a Colomer, “un territori sense hostaleria no té ànima, i malgrat aquest moment, la gent ha buscat la destinació turística sempre que ha tingut ocasió, i això passa també amb l’hostaleria”.

Segons ha recalcat el titular de Turisme “aquest projecte té a veure amb la vertebració del territori, ja que aconsegueix molts municipis a les províncies de Castelló i d’Alacant en un moment en què devem també lluitar contra l’estacionalitat”.

A Alcoi, el director general de Turisme, Herick Campos, i la presidenta de l’Associació d’Alacant Turisme d’Interior, Indira Amaya de Armeglio, han estat els encarregats que realitzar la presentació de la VI Edició de les ‘Jornades POP 2020’ per a la província d’Alacant.

Campos ha destacat que l’hostaleria “s’ha guanyat ser vist com a sector estratègic, perquè sense aquest sector no s’entén l’estabilitat d’un país”, al mateix temps que ha incidit en què “aquest sector ha demostrat gran compromís amb la salut pública posant en marxa protocols higiènics i sanitaris” i ha afegit que “amb exigència i imaginació continuem impulsant accions com continuem fent coses com estar jornades per a mantenir viva l’esperança i les oportunitats de negoci”.

En aquest sentit, el director general ha assenyalat que “veure la quantitat d’establiments que s’han sumat a aquesta iniciativa ens trasllada un gran símptoma d’esperança i resistència”.

‘Jornades POP: Olles, Olles i Potatges’

L’objectiu del projecte és promocionar la cuina de sempre, aquells sabors que han marcat la tradició gastronòmica: les olles, olles i potatges. Un viatge a través de la gastronomia que ens convida a recórrer tota la província des de l’interior fins a la costa, assaborint els plats de sempre, i de temporada.

D’aquesta manera, segons l’organització, es pretén promoure directament la cultura local de la cuina de cullera, dinamitzant el consum en els establiments hostalers, utilitzant menús elaborats a preus populars com a factor d’atracció i promoció dels restaurants.

Cada establiment participa en la campanya presentant un únic menú a un preu popular , incloent en aquest preu dos entrants, el plat principal, que haurà de tractar-se sempre d’un potatge, una olla o una olla típica de la província, i unes postres.

Cal ressaltar que participen un total de 35 establiments de la província de Castelló repartits en diferents localitats i 55 restaurants de la província d’Alacant.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací