La Policia Local de Borriana realitza una campanya de Control de Distraccions al Volant del 6 i 22 de setembre

731

Ha establit punts de control i verificació de l’ús indegut de telèfons mòbils, navegadors GPS i altres dispositius, en vies de competència municipal, tant en nucli urbà com marítim

Actualitat Diària

La Policia Local de Borriana du a terme, entre els dies 16 i 22 de setembre, una nova campanya de Control Especial sobre Distraccions al volant, adherint-se a la campanya que a nivell estatal ha impulsat la Direcció General de Trànsit, en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb aquesta institució.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la programació de les Campanyes i Operacions Especials de vigilància i control previstes per la DGT per a l’any 2019.

En aquesta nova campanya la Policia Local ha establit punts de control i verificació de l’ús indegut de telèfons mòbils, navegadors GPS i altres dispositius en vies de competència municipal, tant en el nucli urbà com en les zones marítimes, perquè són la principal causa de distracció al volant i perquè és en les vies de competència municipal, en la majoria dels casos, el lloc en què s’inicien o finalitzen els trajectes.

Sobre aquest tema la Policia ha advertit que la circulació en ciutat constitueix el primer dels escenaris en què el conductor inicia l’adquisició d’hàbits i costums que, amb posterioritat, es manifesten en carretera.

Cal destacar que durant l’any passat 2018, la distracció apareixia com a factor concurrent en un 32% dels accidents amb víctimes mortals, la causa dels quals va ser una distracció al volant, principalment per l’ús indegut de telèfons mòbils, navegadors GPS o altres dispositius. Per exemple l’ús del telèfon mòbil multiplica per quatre el risc d’accident equiparant-lo al de fer-lo sota els efectes de l’alcohol.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací