Castelló es consolida com a ciutat de referència internacional de la recollida selectiva de residus

Garcia presenta a Paraguai el seu sistema de recollida mòbil de residus que facilita la separació i redueix l'aparició d'abocadors incontrolats

784

Garcia presenta a Paraguai el seu sistema de recollida mòbil de residus que facilita la separació i redueix l’aparició d’abocadors incontrolats

Actualitat Diària

Castelló es consolida com a ciutat de referència de la recollida selectiva de residus. Així ho han pogut comprovar el regidor de Reciclatge i Gestió Integral de Residus de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, qui ha participat en el VIII Simposio Iberoamericano de Ingeniería de Residuos d’Asunción (Paraguai), en què ha estat acompanyat pel catedràtic Antonio Gallardo, del Grupo de Ingeniería de Residuos (INGRES) de la Universitat Jaume I, i Cristobal Badenes, enginyer municipal de l’Ajuntament.

Els dos experts han presentat ponències al congrés que “serviran com a model a altres ciutats mitjanes”, segons el regidor. És l’exemple del projecte exposat pel tècnic municipal, sota el títol de ‘La influència dels sistemes mòbils de recollida associats a punts nets”. Badenes ha explicat que “aquest estudi analitza l’efecte del Punt Net Mòbil (PNM) en la recollida de residus en els punts nets de diferents municipis de tota la geografia espanyola”.

Entre les conclusions de l’estudi destaca que “el PNM fomenta la separació en origen de materials poc pesants però amb qualitat de materials perillosos, com ara piles, olis de cuina o pintura”. A més, ha destacat que “la recollida amb sistemes fixos i mòbils dona millor servei al ciutadà i per tant augmenta el nombre de visites per habitant als punts nets”. En la ponència, Badenes ha apuntat també que la recollida selectiva aquest sistema “repercuteix en la millora de l’eficiència de la reducció d’abocadors incontrolats”, ha defensat Badenes.

Per la seua banda, l’edil de Reciclatge i Gestió Integral de Residus, Ignasi Garcia, ha volgut “agrair a tots els funcionaris del consistori la seua implicació i voluntat de construir un Castelló més net, més sostenible i un exemple a seguir arreu del món”. L’edil s’ha compromés a treballar per ampliar aquests sistemes de recollida que faciliten “el reciclatge i la correcta administració de les deixalles”, un projecte que inclourà la instal·lació de prop de 1.100 contenidors per a restes orgàniques.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací