La piscina Aigua-salut de Vila-real obri les portes adaptat per a complir els protocols anti Covid

751

L’espai pasarà a formar part de la xarxa d’instal·lacions esportives de la ciutat com a nou centre de referència d’activitats de salut i teràpies aquàtiques i s’ha adaptat per a complir els protocols anti COVID-19. Benlloch recorda que l’obertura d’aquest centre aquàtic en aquest moment de pandèmia “ens permet garantir el servei als usuaris de l’SME” 

Actualitat Diària

La piscina Aigua-salut, el nou espai de salut i aigua que se suma a la xarxa d’instal·lacions esportives de l’Ajuntament de Vila-real, obrirà les seues portes aquest dijous 1 d’octubre, tal com es va comprometre l’equip de govern, per a convertir-se en el centre de referència de les activitats de salut i teràpies aquàtiques. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat aquest matí la instal·lació acompanyat pel regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo, i el cap del Servei Municipal d’Esports (SME), José Ramón Cantavella, per a comprovar els treballs d’adaptació de les dependències amb l’objectiu de complir els protocols anti Covid-19 i garantir la seguretat dels usuaris.

Benlloch ha recordat que aquest centre està pensat com un espai de referència “en salut i aigua, ja que de moment acollirà les activitats aquàtiques de la guia esportiva enfocades a la salut però l’objectiu és que es convertisca en un centre de teràpies aquàtiques de rehabilitació a través d’un acord amb l’Hospital de la Plana que està ultimant-se”. “Aquesta instal·lació reforça la nostra marca com a Ciutat de la Salut i l’Esport i és una mostra del treball constant per millorar la qualitat de vida i generar noves oportunitats econòmiques per a convertir la ciutat en líder en matèria d’esport, per això van decidir arribar a un acord amb l’empresa propietària d’aquest edifici i evitar que es convertira en una nau abandonada”, afirma.

A més, l’alcalde recorda que l’obertura d’aquest centre aquàtic en aquest moment de pandèmia “ens permet garantir el servei als usuaris de l’SME, dedicant cada instal·lació municipal a una funció específica, i complint amb tots els protocols”. En aquest sentit, ha agraït el gran esforç dels tècnics i treballadors de l’SME i les empreses que en aquests dies estan duent a terme a contrarellotge les labors d’adaptació del recinte perquè “puga estar obert aquest dijous 1 d’octubre tal com ens vam comprometre” en aquesta nova fase de convivència amb el virus i com a mostra de “la nostra aposta per l’esport i la salut sobretot en un moment com l’actual”.

Per part seua, Serralvo ha recordat que “aquest nou espai culmina tot l’esforç realitzat aquest estiu per l’Ajuntament per a poder obrir les instal·lacions esportives en condicions en aquesta situació de pandèmia”. L’edil posat l’accent que, amb la nova piscina Aigua-salut i el nou pavelló Joan Baptista Llorens, Vila-real comptarà amb cinc pavellons, tres piscines cobertes i una a l’aire lliure. “A partir de demà ja tindrem en marxa aquesta nova instal·lació, per la qual passaran al voltant de 500 usuaris a la setmana de diferents activitats de la guia esportiva”, apunta.

El cap del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella, detalla que es realitzaran 29 hores de classe a la setmana, de dilluns a dissabte, d’activitats com a natació per a bebés, escola de natació, natació terapèutica, ‘aigua-salus’, grups de natació especial i classes dirigides a persones amb patologies concretes com a fibromiàlgia i esclerosi. Algunes d’aquestes activitats no arrancaran el dia 1 sinó que per qüestions de rodatge de la instal·lació començaran en una segona fase, dins de 15 o 20 dies.

Quant a les adaptacions realitzades en l’edifici per a complir els protocols de prevenció per la COVID-19, s’han obert nous accessos per a evitar l’encreuament de persones i habilitar entrades i eixides diferenciades. També s’ha limitat l’aforament, s’ha retirat mobiliari i taquilles dels vestuaris i s’ha reforçat la senyalització “tot amb l’objectiu que siga un espai segur i que la gent puga continuar practicant esport, perquè és fonamental per a la salut i més en aquest moment”, conclou Cantavella.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací