La Generalitat rebrà dos milions per a la reactivació del turisme a Benidorm i Gandia

655

Actualitat Diària

El Govern central ha aprovat destinar 1.950.000 euros a la Comunitat Valenciana per a impulsar els primers Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, concretament en els municipis de Gandia i a Benidorm.

Així ho ha anunciat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto en la Conferència Sectorial de Turisme, on ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

En aquesta trobada de coordinació entre l’Estat i les administracions autonòmiques en matèria turística s’han aprovat els primers Plans de Sostenibilitat Turística en Destins planificats pel Govern. Així, Francesc Colomer ha explicat que durant la Conferència Sectorial de Turisme “el Govern central ha anunciat els projectes que finalment formaran part d’aquests Plans de Sostenibilitat Turística en la Comunitat Valenciana, que finalment presentats pels municipis de Gandia i Benidorm”.

En aquest sentit, Colomer ha remarcat que “en total, el Govern central ha aprovat 25 Plans de Sostenibilitat Turística en Destí per a tot el territori nacional, i no hi ha cap comunitat autònoma que hagi aconseguit que s’aprovin més de dos plans, malgrat que hi ha territoris amb major nombre de províncies, per una qüestió pressupostària”.

Per al responsable de Turisme “l’important és que l’administració central de l’Estat ha tornat als programes d’inversió” i ha recordat que “que segueixen la filosofia dels nostres plans de Dinamització i Governança Turística, on hem apostat per una governança col·laborativa i cooperació multinivell”.

Colomer ha destacat que “avui s’han aprovat els dos primers plans per a la Comunitat Valenciana però esperem encadenar a partir de 2021 altres propostes, amb una ampliació pressupostària, que s’anirà vinculant presumiblement a fons europeus”. De fet, la Comunitat Valenciana havia presentat un total d’11 projectes, que podran ser novament valorats per a pròximes edicions.

L’objectiu dels 25 plans aprovats pel Govern és modernitzar l’oferta en places tradicionals del turisme de ‘sol i platja’ i activar-la en comarques de l’Espanya interior. De fet, dels projectes aprovats, 17 pertanyen a municipis d’interior.

Cal ressaltar que els dos plans de Sostenibilitat Turística aprovats pel Govern en la Comunitat Valenciana afecten destins pioners i madurs (Benidorm i Gandia). Per això, la inversió d’aquests plans se centrarà en l’impuls cap a un model turístic intel·ligent i sostenible.

A més, durant la Conferència Sectorial de Turisme, Colomer ha sol·licitat al Govern central que els corredors turístics segurs “no es limitin exclusivament a les illes” i ha recordat “l’aposta que ha realitzat el sector turístic per a garantir la seguretat en els destins”, al mateix temps que ha recalcat que “hi ha algunes zones turístiques amb xifres de contagis similars i inferiors als registrats a les illes, per la qual cosa qualsevol mesura que s’acordi o es dissenyi per als arxipèlags s’hauria d’analitzar també per a altres zones, com és el cas de la Comunitat Valenciana”.

De la mateixa manera, ha sol·licitat al Govern “més inversió en mesures d’estímul per al sector, en un moment en què necessitem recuperar la confiança dels mercats i, sobretot, contribuir a la resistència de les empreses turístiques per a tornar amb més força quan passi la pandèmia”. Així, s’ha referit al bo turístic que en breu posarà en marxa la Comunitat Valenciana per a instar els responsables nacionals a estudiar mesures similars.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací